Tarolt a kamerateszten a 108 megapixeles Xiaomi Mi CC9 Pro

mi-cc9-pro-cover

A héten debütált a második 108 megapixeles kamerával ellátott mobil a Xiaomi Mi CC9 Pro, a DxOMark-nál viszont már a megjelenés előtt tesztelték az eszközt.

A DxOMark tesztjeivel az utóbbi időben egyre több gyártó szokott villogni, főleg ha saját telefonjukról van szó. Ez alól a Xiaomi sem volt kivétel, amikor lerántották a leplet a Mi CC9 Pro-ról. Pont a tegnapi napon került fel a DxOMark oldalára az iPhone 11 Pro Max teszteredménye is. így az Apple csúcsmobilja egy jó összehasonlítási alap lehet CC9 Pro ellen. Igaz árban eléggé eltérnek egymástól, de a fotós képességek sokak számára lényegesek egy új készülék vásárlásakor.

Azért valljuk be arra számítottunk, hogy kicsit barátibb árcédulát kap majd a Mi CC9 Pro amit globálisan majd Mi Note 10 néven tudunk beszerezni, de még így is jóval olcsóbb mint az iPhone 11 Pro Max. Ugyan ha teljesítményben az iPhone 11 Pro Max jóval erősebb, kamerában úgy tűnik, hogy a Xiaomi Mi CC9 Pro a jobb. Mondjuk nem elhanyagolható tényező, hogy a 11 Pro hátlapján három darab 12 megapixeles kamerát találunk. A Xiaomi Mi CC9 Pro pedig öt kamerát kapott, ezek 108+12+5+20+2 megapixelesek.

A DxOMark-nál a Xiaomi Mi CC9 Pro, akárcsak a Huawei Mate 30 Pro, 121 pontot szerzett, tehát ez a két mobil jelenleg a csúcstartó. Ezzel szemben az Apple csúcsmobilja az iPhone 11 Pro Max 117 pontot kapott. Elmondták, hogy az iPhone 11 Pro Max szép fotókat készít pontos expozícióval, a színek pedig megfelelnek a valóságnak. Ezen kívül még az ultraszéles látószögű szenzort is dicsérték. Az iPhone 11 Pro Max viszont elhasalt a zaj jelenléte miatt, ami bármilyen megvilágítási helyzetben megfigyelhető volt a képeken. Ezek mellett még a zoom felvételeknél, a részletek elvesztése miatt kapott alacsonyabb pontszámot a 11 Pro Max.

Videofelvételek készítésére viszont tökéletes az iPhone 11 Pro Max. Széles dinamikatartományban részletes képeket kapunk kiváló stabilizálással. A pontozás után többen is támadták a DxOMarkot, mi nem alkotunk véleményt, mivel mindkét készüléknek megvannak a maga előnyei és hátrányai is.