Tavasszal érkezhet a Microsoft Surface Duo Európába

Egyelőre konkrét adatok nincsenek a Surface Duo eladásokkal kapcsolatban, de a Microsoft -kicsit megkésve- az Egyesült Államokon kívül is elérhetővé teszi a kétképernyős phabletet.

Csak azt nem tudjuk mire vártak eddig, mert az eszközben lévő Snapdragon 855 rendszerchip felett közben szépen eljárt az idő. A német WindowsArea nevű blog arról számolta be, hogy 2021 tavaszán a Surface Duo Európában is elérhetővé válik majd. Első körben Németországban, majd a régió többi országában is. A Briteknél szolgáltató kínálatában is megvásárolható lesz a Duo, a hazai megjelenéssel kapcsolatban még nem érkezett információ.

Amerikában jelenleg 1199 dollárt kérnek a készülékért, hiába az egyedi külső 364 ezer forintért azért naprakészebb hardverrel szerelt masinát is tudunk venni. Ha valakinek mindenképp a nagy kijelző kell ekkora összegért csúcskategóriás tablagépet is kaphat.

A Microsoft Surface Duo szétnyitásakor egy 8,1 hüvelykes megjelenítő tárul elénk, az eszközt elől-hátul Gorilla Glass 5 védi. A RAM mérete 6 GB, tárhely tekintetében 128 és 256 GB-os variánsok közül lehet választani. Az akkumulátor kapacitása 3577 milliamperóra és van 18W-os gyorstöltés támogatás is. A Snaprdagon 855 rendszerchip és a kamera a Duo két gyengepontja, fotózásra/videózásra ugyanis egy darab 11 megapixeles szenzor áll rendelkezésre, de legalább a 4K-s rögzítés támogatott.

MEGOSZTÁS
PR cikkekkel, linképítéssel kapcsolatban keress az info@gsmring.hu e-mail címen.