Távoli hozzáférést kapnak mobiljainkhoz a szolgáltatók

A Google hamarosan egy új alkalmazást tesz elérhetővé a Play Áruházban, ami főként a szolgáltatóknak és különböző hitelintézeteknek lesz nagyon hasznos.  

Az valószínűleg mindenki számára világos, hogy okostelefont lehet venni hitelre is. Ilyenkor havi részletekben törlesztjük a mobil árát, a végén jóval többet kifizetve, mintha egy összegben vásároltuk volna meg. Ha valaki elfelejt fizetni, a szolgáltató letiltja a készüléket, ami azt jelenti, hogy az eszköz innentől kezdve nem tud majd csatlakozni a hálózatra, tehát telefonálni, sms-t küldeni és mobilnetezni sem lehet rajta. A szemfülesek ilyenkor beviszik a készüléket valamilyen GSM ületbe, ahol illegálisan, panelcserével orvosolják ezt a problémát. Persze ezt a megoldást nem minden modell esetében lehet alkalmazni.

A Google egyik új alkalmazását Device Lock Controller-t arra tervezték, hogy hitelezők, szolgáltatók, üzletek vagy bankok kapjanak távoli hozzáférést a mobiltelefonhoz, és ha valaki nem törleszti a részleteket, korlátozhatják az eszköz működését.

Az XDA-Developers beszámolója szerint a DeviceAdminService API-t használja az alkalmazás, a készülék funkcióinak távvezérlésére. Ez az API az, amit a vállalkozások is használnak céges mobiljaik ellenőrzésére. Rengeteg opciót ad majd az applikáció a hitelezők kezébe, így még kevésbé lesz ajánlatos kibújni a törlesztés alól.

Nálunk egyelőre nem használja egyik szolgáltató sem ezt az alkalmazást, de valószínűleg az elkövetkezendő hónapokban egyre szélesebb körben is el fog terjedni, ezért akár hazánkban is találkozhatunk majd olyan mobillal, amit ilyen “feltételekkel” lehet megvásárolni.

MEGOSZTÁS
PR cikkekkel, linképítéssel kapcsolatban keress az info@gsmring.hu e-mail címen.