Te megkaptad már az ajándék 3000 forintod a Revoluttól?

Valamikor a nyár elején hallottam először a Revolutról, miután rákerestem a Google-ben a képek és egy rövid cikk elolvasása után nem annyira keltette fel az érdeklődésem. Augusztusban jött az akciójuk, hogy ingyen küldik az első standard fizikai kártyát és adnak 3000 forintot az első kártyás tranzakció után. Akkor már az Apple Pay is elérhető volt Magyarországon, amit én a Visa kártyám miatt nem tudtam használni. Részletesebben is utánaolvastam a Revolutnak, több oldalon is, és végül úgy döntöttem, hogy kipróbálom.


Azt talán túlzás lenne írni, hogy rengeteg dologban megkönnyítette az életemet az applikáció, de van egy csomó hasznos és praktikus funkciója, amik miatt biztosan nem cserélném le. Számomra az egyik legfontosabb, hogy tisztán átlátható mikor, mire, mennyit költöttem. Régebben többször előfordult egy kártyás fizetés után, hogy néhány nap múlva nem tudtam mire adtam ki azt az X ezer forintot, mert a kártyaolvasó terminál egy teljesen más cég nevén volt, mint ahová bementem vásárolni.

Egy Revolutos vásárlás után ez már nem okoz gondot, mivel az app szépen részletezi, hogy szállásra, utazásra, élelmiszerre vagy közüzemi szolgáltatásra költöttem, sőt a nagyobb áruházláncokban (IKEA, Auchan, stb.) még az adott üzlet logóját is odateszi a vásárlás mellé. A másik számomra fontos tényező, hogy a bankkártyámat nem kell előbányásznom a táskámból, elég ha előveszem a telefonom vagy az Apple Watch-on kétszer megnyomom a bekapcsológombot és máris fizethetek. Ez a megoldás itthon mondjuk Android Pay hiányában még csak az iPhone tulajok számára elérhető, az Androidosok a fizikai kártyát tudják használni, de OTP Simple-hez társított Revolut kártyával talán van lehetőség mobilfizetésre is.

Ez persze ne vegye kedvét senkinek, mert a Revolut rengeteg olyan ötletes funkcióval bír, amik nagyon hasznosak a mindennapok során. Az egyik ilyen, hogy a dombornyomott MasterCard kártya a világ bármely részén használható, és 6000 eurónak megfelelő összegig teljesen ingyenes a pénzváltás, ami egyébként középárfolyamon történik. Nem ez az egyetlen dolog, amiért nem kell fizetni, a kártya már alapból ingyen jön, ha meghívóval regisztrálsz, ennek éves díja nincs és az utalásokért sem kell fizetni. Ebbe beletartozik az is, ha másnak utalsz Revolutról Revolutra, saját kártyádról utalsz Revolut kártyádra vagy éppen fordítva. A készpénzfelvétel havi egy alkalommal 75 ezer forintig ingyenes, de vannak olyan csomagok is, ahol akár 220 ezer forintig is tudunk ingyen pénzt felvenni, de ezekről majd később.

A Revolut és a biztonság

Az internetes vásárlástól sokan ódzkodnak, mert félnek kiadni kártyaadataikat, ami teljesen érthető, hiszen manapság rendkívül sok olyan csaló webáruház van a neten, amit a laikusok nem ismernek fel. A Revoluttal gyakorlatilag nullára csökkenthető annak az esélye, hogy valaki visszaéljen a kártyánkkal. A fizikai kártya mellé ugyanis kapunk egy virtuálisat is, aminek az adatai minden egyes tranzakció után változnak. Ez már önmagában elég biztonságos megoldásnak mondható, de emellett, még mindenféle extra költség nélkül, szabadon, bármikor egy gombnyomásra tudjuk inaktiválni vagy aktiválni a kártyáinkat.

Kikapcsolható a mágnescsík, a paypass és helyfüggő biztonsági funkciót is beállíthatunk. Letiltható az automatából való készpénzfelvétel és az internetes vásárlások is. Van lehetőség vitarendezésre, akárcsak PayPall-nál, ha úgy érzed átvertek, indítasz egy vitát és ha neked adnak igazat visszakapod a pénzed. Ha Revolutot használsz az sem történhet meg, hogy túlléped a havi költségkereted. Én egy adott összeget – amit tudom, hogy elkölthetek – minden hónap elején átutalok a Revolut számlámra, így elkülönítem a megtakarításaimtól. Ez azért volt számomra fontos mert régebben többször előfordult, hogy többet költöttem, mint kellett (vagy inkább lehetett) volna.

Ha már a megtakarításoknál járunk, azt is érdemes megemlíteni, hogy Revoluton belül van egy széf funkció is. Ezt elsőként testre kell szabni, beállíthatod, hogy mennyi pénzt szeretnél összegyűjteni és mire. Mi határozzuk meg, hogy a tranzakciók után mennyit tegyen félre az app, egy erre létrehozott külön zsebben. Ez el van különítve az alap egyenlegtől, így ezt nem lehet még csak véletlenül sem lehet elkölteni. Természetesen a pénz bármikor kivehető és bármikor tudunk pénzt is betenni ide, teljesen ingyen.

A Metal és Premium csomagok előnyei

Aki egy kicsit komolyabb szinten szeretné űzni, kereskedhet devizával, kriptodevizával és értékpapírokkal is. Összesen 29 fiat pénznem áll rendelkezésünkre, ezek vásárlása és eladása bárki számára elérhető. Emlékeztetőt is beállíthatunk, ha egy adott összeget elér mondjuk az euró, az applikáció magától jelez, így nem kell naponta figyelni. A kriptodevizák és az értékpapírok viszont már fizetős csomagban érhetőek el.

A Metal csomagért havona 4200 forintot kell fizetni, itt már mi választhatjuk ki, hogy nézzen ki a kártyánk és rengeteg extrát is kapunk. Akár 1%-os pénzvisszatérítést vásárlásaink után, ingyenes globális egészségbiztosítást, ingyenes poggyász és késés biztosítást, kedvezményes készülék biztosítást, 0-24 órás ügyfélszolgálatot. Ez csak néhány a sok közül, részletesebben nem térnék ki rájuk mivel nem próbáltam őket. A Metal-nál adott az a lehetőség amit fent említettem, hogy 220 ezer forintig nem kell külön fizetni a készpénzfelvétel után.

A Premium csomag 2500 forintba kerül havonta, részvényekkel tudunk kereskedni, a kriptodevizákkal viszont már nem. Ha valaki erre fizet elő, szintén kiválaszthatja kártyája színét, amit ezt követően 3 napon belül kézhez is kap. A deviza átváltás nincs lekorlátozva, már teljesen ingyenes és a Metal csomagban felsorolt extrák egy részét is megkapjuk. Ami talán a leglényegesebb, hogy a készpénzfelvétel 150 ezer forintig ingyenes.

Revolut regisztráció

Nem árulok el nagy titkot vele, de ha meghívod több barátodat is, akkor az értékpapírokkal és kriptodevizákkal való kereskedést megkapod grátiszként. Mellesleg pedig minden meghívott barátod után kapsz 3000 forintot.

Meghívóval nagyjából egy perc alatt tudsz ingyenes Revolut kártyát igényelni, ami mellé elvileg 3000 forint költőpénzt is kapsz, az első vásárlás után. A regisztráció rém egyszerű, erre a linkre kattintva meg kell adnod a telefonszámodat, majd letölteni az alkalmazást a Google Play-ből vagy az App Store-ból. Az applikáción belül meg kell adni a neved, email címed és a címet ahová a kártyát kéred. Végezetül fel kell töltened a Revolut kártyádra 3500 forintot, ez a tiéd marad, arra költöd majd amire akarod. Igazolnod kell magad valamilyen okmánnyal, ez már a sportfogadási oldalak többségénél is játszik. Ha valaki elakadt volna a regisztráció során, itt egy rövid videó, ami a segítségére lehet.

MEGOSZTÁS
PR cikkekkel, linképítéssel kapcsolatban keress az info@gsmring.hu e-mail címen.