Teljes feltöltés 8 perc alatt – videón a Xiaomi újdonsága

200w

A Xiaomi eddig is élen járt a töltési technológiák fejlesztésében, viszont most saját magukon is túlléptek. Eszméletlen gyors töltést mutattak be.

INLOCK

Tavaly a kínai cég bemutatta a piac eddigi leggyorsabb töltését egy telefonban, mégpedig a limitált kiadású Xiaomi Mi 10 Ultra készülékben. Itt 120W-al töltött a készülék, ami nagyjából 30 perc alatt érte el a 100%-os töltöttséget.

200w

A napokban bemutatott új technológiát HyperCharge-nak nevezték el. Ez vezetékes és vezeték nélküli változatban is létezik. Vezetékes módon a kínai gyártó szerint egy 4000 mAh-es akkumulátorral rendelkező mobiltelefon 8 perc alatt tölthető fel 100%-ra, 200W-os sebességgel. Vezeték nélkül 120W a maximális sebesség.

Ahhoz, hogy összehasonlítási alapot adjuk, az iPhone 12-es széria 20W-al tölt vezetékesen, míg vezeték nélkül 15W-al, a saját MagSafe töltőjével. Ugyan ez elmondható a Samsung Galaxy S21 szériáról is, hiszen ott is a legmagasabb vezetékes töltési sebesség 25W, míg vezeték nélkül 15W.

A kínai cég a saját Twitter fiókján osztott meg egy videót, amiben egy egyedileg épített Mi 11 látható, amit a videó első felében vezetékesen, a második felében pedig vezeték nélkül töltenek. A marketinganyag szerint 3 perc alatt már elérte az 50%-ot vezetékesen, míg a 100%-ot 7 perc 56 másodperc alatt. A vezeték nélküli töltésnek 15 perc kellett a teljes töltöttségig.

Azt viszont érdemes kiemelni, hogy ez a technológia, még egy készülék számára sem elérhető. Persze itt már felmerül a kérdés, hogy mi értelme van ennek a gyorsaságnak. Emellett itt már az is kérdéses, hogy milyen mértékben amortizálja le az akkumulátort ez a sebesség és milyen hamar mehet tönkre.

Reméljük, hogy minél hamarabb, minél többet megtudhatunk majd erről a szuper fejlődésről.

Forrás