Tengeri kajakozókat mentett meg az Apple Watch

Az Apple Watch életmentés terén már többször bizonyított, volt amikor szívinfarktust jelzett előre, legutóbb pedig egy norvég férfi számára hívott segítséget az okos kis kütyü, amikor egy ájulást követően elvesztette az eszméletét. Most két kajakozónak jött jól, hogy egyiküknél volt egy Apple Watch.


Puerto Ricoban két turista úgy döntött, hogy kajakoznak egyet az óceánon. Hiába figyelmeztették őket, hogy a nagy hullámok miatt túl veszélyes most belevágni, nem törődtek vele. Meg is lett a baj, az egyik hullám felborította a kajakot, ami ezt követően elsüllyedt. A két férfi órákon át a vízben volt mentőmellény nélkül, mire megtalálták őket. Egyetlen szerencséjük az volt, hogy egyikük Apple Watch-ot viselt, és az SOS segélyhívó funkciónak köszönhetően tudtak segítséget kérni. A helyi rendőrség és az amerikai parti őrség is közösen kereste őket, de még így is több órába telt mire a nyomukra bukkantak.

Az Apple Watch Emergency SOS funkció megkönnyíti a felhasználók számára a segélyhívó szolgálatokkal a kapcsolatfelvételt, akár egy gombnyomásra is tudunk segítséget kérni, az esés érzékelő bekapcsolását követően pedig az óra magától is tudja riasztani a mentőszolgálatot. Az Apple Watch Series 5-nél már ezt is továbbfejlesztették, mivel lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy ha egy másik országban vagy régióban tartózkodik akkor a helyi szerveket hívja segítségül.

FORRÁS9to5mac
MEGOSZTÁS
PR cikkekkel, linképítéssel kapcsolatban keress a gsmringhu@gmail.com e-mail címen.