Titokzatos Nokia bukkant fel kör alakú kamerarendszerrel

A Nokia néhány hónapja már nem hallatott magáról. Legutóbb április elején mutatták be az X71-et, de ettől szép csendben készülnek a telefonok a finn cég műhelyében.


Most egy új készülékről érkezett néhány kémfotó, a nevét még nem tudjuk, de a specifikációk alapján egy középkategóriás masináról van szó. Egyik ismertetőjegye a hátlapon lévő kör alakú kamerasziget lesz, három modullal és egy LED villanóval. A forrás elég részletes volt, a dizájnt és a specifikációkat is feltárta. A felvétlek alapján a ház üvegből készül, a hátlapon közvetlenül a kamerák alatt található az ujjlenyomat olvasó.

Az előlap nem igazán mondható szépnek. A kijelző felső sávjában lévő apró szenzorsziget ellenére elég vaskos kávák kerülnek a megjelenítő köré. A DevCheck alkalmazásnak köszönhetően kiderült, hogy a telefon 2340 x 1080 pixel felbontású, 410 ppi képpontsűrűségű panellel rendelkezik. A lapkakészlet Snapdragon 660, ez alapján a Gizmochina szerint a képeken látott mobil a Nokia 6.2 lehet.

Következtetésüket arra alapozzák, hogy a 2018-ban a Nokia 6 Snapdragon 630 lapkával érkezett, ezt követően egy évre rá jött a folytatás a Nokia 6.1 már Snapdragon 636 rendszerchippel. Logikus lenne tehát, hogy a széria következő darabja erősebb chipsetet kap. Valószínűleg pár napon belül kiderül helyes-e ez az elmélet.

Az alkalmazásból a főkamera felbontására is fény derült, ez egész pontosan 48 megapixel, valószínűleg – több középkategóriás mobilhoz hasonlóan – Sony IMX586 kerül az eszközbe. A másik két modulról nem jött infó, de minden bizonnyal egy széles látószögű és egy mélységérzékelős szenzorra lehet számítani. Az akkumulátor kapacitása 3500 milliamperóra, a rendszer pedig az Android 9 Pie módosítatlan változata. A bemutató dátuma még nem ismert.