Titokzatos OnePlus mobil érkezik holnap

A OnePlus csak tegnap mutatta be legújabb okostelefonjait, de úgy néz ki rövid időn belül érkezik egy harmadik modell is.

Holnap tart egy bemutatót Kínában a OnePlus, valószínűleg mindenki azt gondolta, hogy ezen az eseményen a OnePlus 8 és 8 Pro-val ismerkedhetünk majd meg. Egy friss sajtófotó alapján úgy látszik számíthatunk még valamire, ami a dobozból kiindulva mobiltelefonnak tűnik.

Már hónapokkal ezelőtt tudunk, hogy három masinát állít csatasorba az év első felében a OnePlus, a két csúcsmobil mellé, ezúttal egy középkategóriás eszközt is kapunk, OnePlus 8 Lite vagy OnePlus Z néven. Szinte biztos, hogy ezt fogják holnap bemutatni Kínában. Elképzelhető tehát, hogy ez a modell csak ott fog forgalomba kerülni, vagy a koronavírus kavarta meg a dolgot, és az ellátás hiánya miatt csak később nyitnak a globális piac felé.

A pletykák szerint MediaTek Dimensity 1000 rendszerchip kerül a OnePlus megfizethető mobiljába. A kijelző 6,4 hüvelykes lesz, 90Hz-es képfrissítéssel és Full HD+ felbontással. A szelfikamera a kijelző felső sávjának közepére kerül, hátul pedig három szenzor dolgozik. A főmodul állítólag 48 megapixeles, ami mellé kapunk egy 16 megapixeles, illetve egy 12 megapixeles egységet. Az akkumulátor kapacitása várhatóan 4000 milliamperóra és támogatott a 30W-os gyorstöltés.

A mobil ára előreláthatólag 495 dollár körül alakul, ami átváltva 160 ezer forint.