Több cég már most jelezte, hogy nem vesznek rész az idei Mobil Világkongresszuson

Az első negyedévről nyárra csúsztatták az MWC-t, de már most több cég jelezte, hogy nem vesznek részt rajta, ezek közül a legújabb a Google.

Globális szinten a GSMA által szervezett MWC számít a mobil-technológiai bemutatók egyik legnevesebb eseményének. Mint tudjuk tavaly a koronavírus eléggé keresztülhúzta a GSMA számításait, így elmaradt a rendezvény. Azonban most nagyon úgy néz ki, hogy meg lesz tartva és személyes rendezvényről lesz szó, ami azt jelenti, hogy nem online fogják tartani. Az MWC vagyis Mobile World Congress-re ahogy lenni szokott most is Barcelónában lesz megtartva, de már most több nagyobb cég jelezte, hogy nem kívánnak részt venni rajta.

A GMSA bejelentését követően a Sony Mobila, Oracel, Nokia és az Ericsson is jelezte, hogy nem képviseltetik magukat az MWC-n. Ezek mellett a tagnapi napon a Google is megerősítette, hogy ők sem lesznek ott idén Barcelónában. A Google egyébként a COVID-19 miatti utazási korlátozások és protokollokkal magyarázta ezt, de már előre jelezték, hogy 2022-ben részt szeretnének venni az MWC-n.

A GSMA egyébként a résztvevők számát 100 ezerről 50 ezerre csökkentette és csak negatív teszttel lehet majd bejutni a rendezvényre. A tervek szerint június 28-ról július 1-ig tartana.