Több Huawei mobil megjelenése is átcsúszhat 2021-re az USA miatt

Nagyon úgy néz ki, hogy az USA szankcióinak köszönhetően csúszhat a Huawei Mate 40 készülékek és a Mate X2 nemzetközi bemutatója is.

A múlt hónapban még úgy tűnt, hogy szeptember 3-án az IFA kiállításon a Huawei bemutatja legújabb csúcsprocesszorát és halovány reménye volt annak, hogy valamit megtudhatunk a Mate 40 szériáról is. Azonban mint tudjuk ezekből végül semmi nem lett. Most újabb pletykák röppentek az októberi zászlóshajókkal kapcsolatban, melyek szerint 2021-ig kell várnunk a megjelenésükre.

A fentieket egyébként a mindig jó megbízható forrásokból szivárogtató Evan Blass tette közzé Twitter oldalán. Bár Evan nem írta le, de nincs kizárva, hogy a Mate 30 telefonokhoz hasonlóan a 40-es sorozat is elsőként Kínában lesz elérhető majd ezt követően vezetik be a többi piacra is. Tavaly a Huawei Mate 30 telefonok bemutatója szeptember végén volt, majd ezt követően novemberben kezdték el korlátozottan a többi régióban is piacra dobni. Itthon egészen idén január 21-ig kellett várnunk a Mate 30 Pro-ra. Most nagyon úgy tűnik, hogy a Mate 40 termékcsaládnál is hasonló lesz a helyzet, sőt az sincs kizárva, hogy még tovább tart majd mire mindenhová eljut.

Ennek oka, hogy a napokban megszakadt a kereskedelmi kapcsolat a TSMC és a Huawei között és már nem képes OLED kijelzőket beszerezni a kínai vállalat a Samsungtól és az LG-től sem. Állítólag ez idő alatt sikerült felhalmoznia a Huawei-ek 10 millió darab processzort. Illetve a kijelzőből is a BOE segítségének köszönhetően tudtak raktározni, de ez csak a hely piacra elegendő mennyiség. A további okok között lehet a globális kereslet is, az Egyesült Államokban nem biztos, hogy különösen meleg fogadtatásban részesülne egy Huawei mobil. Ugyan ez a helyzet Indiában is. Míg az európai országoknak nem igazán vannak problémái velük, a felhasználóknak Google Mobile Services hiányában annál inkább. Mindenesetre a Huawei 30%-kal alacsonyabb eladásra számít. A kínai bemutató dátuma még nem ismert, de ha hihetünk a pletykáknak akkor valamikor októberben kerülhet rá sor. Ugyanez a helyzet egyébként a Mate X2-vel is, a hardverek nehézkes beszerzése miatt egyáltalán nem biztos, hogy idén megismerkedhetünk vele.