Több információ is kiszivárgott az Android P-ről

írta: odinsann

Ugyan az Oreo rendszer elterjedése világszerte még csak 1%-on áll, de már most kaptunk néhány infót a következő nagy frissítésről.


Az eddigiek szerint Pistachio Ice Cream vagyis Pisztácia fagylalt néven fog érkezni az Android P. Belső források szerint a Google változtat az eddigi fő céljain és megpróbálja még vonzóbbá tenni a következő rendszert. Ezt pedig úgy próbálják meg véghezvinni, hogy egy teljes vizuális felújítással próbálkoznak. A most kiszivárgott pletykák alapján az Essential Phone/iPhone X-hez hasonló megjelenítővel rendelkező mobilokat fogják főként támogatni.

A szóbeszód szerint az Android 9.0 már jobb értesítési panellel fog rendelkezni és az állapot információk is átláthatóbbak lesznek (persze szerintem ez eddig sem jelentett gondod.) A cég törekszik arra is, hogy a Google Asszisztens nagyobb szerepet játszon a felhasználók életében és az Android élményben is. Ezért elérhetővé teszik a fejlesztők számára, hogy integrálják applikációikat az Asszisztenshez. Remélhetőleg az idén május 8-10. között megtartott Google I/O komferencán már többet elárulnak az új platformról.