Több kémfotón is felbukkant az állítólagos Mate 30 Pro

Az elmúlt hetekben nagyon megszaporodtak a hírek a Mate 30 szériával kapcsolatban. A sorozat legkisebb tagját a Mate 30 Lite-ot néhány napon belül bemutatják be Kínában. Igaz, ott nova 5i Pro néven kerül forgalomba a készülék, de a dizájn és a specifikációk ugyanazok lesznek, mint a globális piacra szánt variáns esetében. Valószínűleg a többséget inkább a két nagyobb modell hozza lázba, ezekről is lehetett már hallani, de a dizájnnal kapcsolatban elég kevés információnk van.


Arról már érkeztek pletykák, hogy a hátlapon legalább 4-5 kamerára biztosan lehet majd számítani, és ha minden igaz, több dizájnelemet az előző generációtól örökölne a Mate 30 sorozat. A kamerasziget négyzet helyett már téglalap alakú lenne, és maradna a textúrázott hátlap is.

Úgy tudni, a Huawei megtartaná a 3D arcalapú feloldást, ehhez több szenzorra van szükség, így a kijelző felső sávjában lévő notch valószínűleg megmarad, de valamivel kisebb lesz. Nagyjából ennyit tudunk a külsővel kapcsolatban, de a hardverről már többször is lehetett hallani. Az eddigiek alapján egy új rendszerchip kerülhet a motorháztető alá, ez a Kirin 985, valószínűleg valamivel magasabb órajelen ketyeg mint elődje, továbbá egy teljesen új technológiát használnak majd a gyártása során.

Jó esély van az 5G modemre, és ha hihetünk a pletykáknak, az akkumulátor támogatja majd az 55 wattos vezetékes gyorstöltést. Többször előfordult már, hogy egy adott készülékről még a bemutató előtt érkeztek kémfotók. Ezek az eszközök a start előtt egy alapos tesztidőszakon esnek át, amit az adott gyártó egyes alkalmazottai végeznek. A dolog egyszerű, megkapják a mobil prototípusát egy különleges tokban, ami elrejti a dizájnt a kíváncsiskodók elől és kevésbe felismerhetőbbé teszi.

A tesztidőszak végeztével pedig elmondják észrevételeiket. Persze itt nem arról van szó, hogy minden Huawei alkalmazott kap egy Mate 30 vagy Mate 30 Pro-t tesztelésre, csupán egy szűk réteg. Nemegyszer megtörtént már, hogy egy ilyen prototípust lencsevégre kaptak, ezt történt most is, Kínában egy metrón tűnt fel az állítólagos Mate 30 Pro. Valaki kiszúrta, és lőtt is róla néhány fotót.

A rajta lévő tok azért elég sokat eltakart, az mindenesetre leszűrhető, hogy a szenzorsziget marad, de jóval kisebb lesz mint tavaly és a kávák is sokkal vékonyabbak. Úgy tűnik, a srác valamiféle hívástesztet végez, csak kicsit nagyobb volt a közönség a kelleténél. A Mate 30 és Mate 30 Pro bemutatója októberben várható, addig még biztosan fogunk hallani a két készülékről.