Több kérdést is megválaszolt a Huawei a Mate X-el kapcsolatban

írta: Robi

A néhány nappal ezelőtt bemutatkozó Huawei Mate X biztosan sokak fantáziáját foglalkoztatja, az újdonsággal kapcsolatban pedig a kínai cég elárult pár kisebb információt a tartósság és az applikációk terén.


Az első benyomások alapján kijelenthetjük, hogy a Mate X  kivitelezése jobb lett mint amit a Samsung Galaxy Fold kapott. Köszönhető ez a vékony káváknak és annak, hogy összecsukott és kinyitott állapotban is nagyon vékony a Huawei hajlítható mobilja. Nyilvánvalóan ezt az árán is észrevehettük, mivel drágább lett a Mate X mint a Galaxy Fold és valljuk be azért a Huawei-től olcsóbb készülékre számítottunk, bár utóbbi csak 4G képes eszköz.

Annak tekintetében persze, hogy még egyiket sem lehet megvásárolni nehéz lenne egyértelműen kijelenteni, hogy a Mate X valóban jobb mint a Fold, mivel nem tudni, hogy a mindennapi használat során melyik, hogy állja meg a helyét, illetve a legtöbbeket foglalkoztató kérdés, hogy mennyire tartós a hajlítható kijelző is csak akkor fog kiderülni ha már használjuk őket.

A Huawei részéről He Gang választ adott a sajtó pár kérdésre a Mate X-el kapcsolatban, melynek során elmondta, hogy pontosan nem mérték le, mennyi alkalommal lehet kinyitni és becsukni az eszközt, de folyamatosan tesztelik és a bevezetés előtt biztosítani fogják, hogy a fogyasztói követelményeknek megfelelően működjön.

Gang elmondta továbbá, annak érdekében, hogy zökkenőmentes élményt nyújtson a felhasználóknak a Mate X újragondolták az alkalmazásokat. Kifejtette azt is, hogy ez nem jelentett gondot a vállalat számára és az elmúlt időszakban sokat dolgoztak ezen. A Mate X által futtatott applikációk könnyen alkalmazkodnak ahhoz, hogy éppen csukott vagy nyitott állapotban van a telefon. Ugyan más forrásból, de az is kiderült, hogy az 55W-os gyorstöltés egy darabig a Mate X sajátossága marad, így vélhetően a P30 széria nem fogja megkapni.

forrás: Huawei

MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.