Több mobillal érkezhet a Huawei Nova 5 termékcsalád

A Huawei Nova 5 bemutatója a jövőhéten esedékes, a legfrissebb információk szerint akár négy telefont is magában foglalhat a sorozat, ezek pedig Nova 5i, Nova 5i Pro, Nova 5 és Nova 5 Pro néven érkezhetnek.


Pár héttel ezelőtt lehetett hallani elsőként a Huawei Nova 5i-ről, majd napokkal ezelőtt megtudtuk azt is mikorra várható az eszköz bemutatója, ami június 21-én esedékes. A legújabb információk szerint azonban nem csak a Nova 5i-vel fog bővülni a sorozat, hanem ez mellett még három másik készüléket is kapunk, amik a Nova 5i Pro, Nova 5 és Nova 5 Pro lesznek. A JD.com honlapján fel is tüntette a Pro változat hardverspecifikációit, ez alapján a Nova 5 Pro HiSilicon Kirin 980 processzorral és 8/128 GB-os konfigurációban érkezik. A fémből és üvegből készült Nova 5 Pro hátlapján négy kamera kap majd helyet, de ezek specifikációi még pontosan nem ismertek, egyelőre az a biztos, hogy a négyből kettő 48 és 8 megapixeles lesz, az előlapon lévő vízcsepp alakú szenzorsziget pedig egy 24 megapixeles szelfikamerának ad majd helyet.

A Huawei Nova 5 szintén négy kamerával fog rendelkezni, de ezek elhelyezése kicsit másképp fog alakulni mint amit a fent látható Nova 5 Pro kapott, mivel a különálló negyedik modul egy kicsit lentebb helyezkedik el. Illetve szembetűnhet még az is, hogy a Nova 5 hátlapján ujjlenyomat olvasót is találunk, valamint a szenzorsziget egy kameralyuk váltotta le. Ami a hardvereket illeti marad a Kirin 980 chipset és 128 GB-os tároló mellett 6 vagy 8 GB rendszermemóriát választhatunk majd a Nova 5 mellé. Valószínűleg egyes régiókban csak ez a modell lesz majd beszerezhető, tehát lesznek olyan országok ahol nem lesz Pro változat.

A Huawei Nova 5i a leggyengébb modell, ebben Kirin 710 lapka lesz a csúcskategóriás Kirin 980 helyett. Az eddig látott képek alapján az előző két modellel ellentétben nem üveg hanem műanyag hátlapot fog kapni és kamerából is csak kettő jut majd erre az oldalra, valamint az ujjlenyomat olvasó is itt kap majd helyet.

A Nova 5i-t illetően azért van egy kis kavarodás, mivel a JD.com szerint Nova 5i Pro is fog érkezni, ami szintén két kamerát kap a hátlapra, csak az előlapon kettő kamera az alap Nova 5i kameralyukas kialakítása helyett egy szenzorszigetet kap ahol két modul fog elhelyezkedni.

Láthatóan elég nagy a kavalkád a Nova 5 szériát illetően, de a jövőhéten lezajló bemutató tisztázni fogja az eddig hallottakat.