Többet kell várni az iPhone 14 Pro sorozatra, mint eddig

apple

A napokban már megírtuk, hogy gyártási gondokkal küzd az amerikai vállalat, így az iPhone 14 Pro és 14 Pro Max modellekből nem tudnak eleget gyártani. Mutatjuk, hogy miért is van ez.

Az Apple köztudottan a legtöbb termékét Kínában gyártja, ami számokban kifejezve azt jelenti, hogy becslések szerint az összes piacra dobott termék 95%-át. Ami pedig még aggasztóbb a cég számára pedig az, hogy a 80%-át ennek a Foxconn cég Zhengzou-i gyárában.

Mivel Kínában zéró COVID19 szabályok vannak érvényben így néhány hete az ország vezetősége bejelentette a szigorításokat, ami egyúttal azt is jelenti, hogy a gyártási kapacitás jelentősen csökkent, így a jövőben biztosan nagy hiányok lesznek a készülékekből.

Forrás:gizmochina

Itt leginkább az iPhone 14 Pro és iPhone 14 Pro Max modellekre kell gondolni, amikből eddig sem volt túl nagy a választék.

Az Apple szeretné elkerülni a jövőben az ilyen helyzeteket, ezért Indiában állítólag 17.000 főről 70.000 főre szeretné növelni munkavállalóinak a számát, viszont ez egy több éves folyamat, így a mostani problémákat ez a lépés nem fogja megoldani. Állítólag az a tervük, hogy 2025-re az iPhone-ok akár 25%-a is Indiában készülhetne el.


Forrás