Tolódik a legújabb Snapdragon processzor megjelenése

Úgy tűnik, hogy a COVID helyzet nem jött jól az amerikai nagyvállalatnak sem, ez miatt pedig később kerülhet bemutatásra a legújabb Snapdragon csúcsprocesszor.

crypto50

A Qualcomm tavaly decemberben mutatta be a Snapdragon 8Gen1 SoC processzort, ami manapság a legtöbb idei csúcskategóriás okostelefonban és tabletben megtalálható.

Ezt a lapkát a Samsung gyártja az amerikai cégnek, csak úgy, mint az előd generációt. A lapka nagyon magas értékeket kapott a tesztek során, ennek ellenére hamarosan egy erősebb változata is megjelenhet ennek a terméknek.

A Snapdragon 8Gen1 SoC Plus lapka már több hónapja beszédtéma a különböző fórumokon, emellett rengetek okostelefont is beharangoztak már, ami ezt a lapkát kaphatja meg. Olyan okostelefonokról beszélhetünk ezzel kapcsolatban, mint a Xiaomi 12 Ultra vagy épp a Samsung Galaxy Z Fold 4.

A tervek szerint májusban vagy júniusban jelent meg volna ez a processzor, de a legújabb hírek szerint csúszik a bemutató és leghamarabb az év második felében jelenhet meg. Ennek az lehet az oka, hogy Kínában nő a COVID19 fertőzéses betegek száma és ott nagyon komolyan veszik ezt, teljes lakónegyedeket zárnak le, sőt kijárási tilalom is van érvényben.

Lehetséges, hogy ettől függetlenül a májusra tervezett okostelefonok bemutatóit megtarthatják, amik ezzel a lapkával jöhetnek, de biztosan egy jó ideig nem lehet majd megvásárolni őket, ami eladások tekintetében nem lenne túl kecsegtető.


Forrás