Töltő nélkül jöhetnek a Xiaomi okostelefonok is a jövőben?

xiaomi

Úgy tűnik, hogy hamarosan a kínai vállalat sem fog töltőfejet rakni a készülékeinek a dobozába a legújabb információk szerint. Mutatjuk, hogy mit kell tudni erről.

Az utóbbi években a legnagyobb gyártók (Samsung, Apple) mind arra az elhatározásra jutottak, hogy a környezetvédelem érdekében megpróbálják csökkenteni a káros hulladékok kibocsátásának a mennyiségét, különböző megoldásokon keresztül. Az egyik ilyen az, hogy a készülék csomagolásába minél kevesebb műanyagot próbálnak belerakni, emellett az elektronikai hulladékokat is csökkentik.

A készülékek dobozában már nem kapjuk a néhány éve még jól megszokott vezetékes fülhallgatót, valamint töltőfej sincs már a csomagban. Az új generációs Samsung okostelefonoknál és az Apple készülékeknél már ez a helyzet, úgy tűnik viszont, hogy hamarosan a Xiaomi is beléphet ebbe a körbe.

A napokban megjelent Xiaomi Redmi Note 11SE okostelefon, amit Indiában mutattak be, már nem tartalmaz töltőfejet, csak kábelt, valamint egy sima szilikon védőtokot. Ha ez nem csak elírás, akkor ez lehet a vállalat első ilyen készüléke, amihez nem csomagolnak töltőt. Arról még nincs információ, hogy a cég innentől kezdve át fog-e állni erre, vagy ez csak egy egyedi eset.


Forrás