Törvénymódosítás miatt áll le a TikTok

tiktok-cover

Egy hatályba lépett törvény miatt közel 10 millió embertől vonja meg szolgáltatásait a TikTok.

Nemzetbiztonsági törvények módisítása miatt állítja le szolgáltatását a TikTok Hongkongban. Az appot működtető ByteDance úgy döntött miután élesítették Hongkongban az új nemzetbiztonsági törvényt, hogy visszavonja szolgáltatásait. A Kínán belül 2047-ig (elvileg) autonómiát élvező Hongkong július 1. óta a kínai hatóságok felügyelete alatt áll. Ebből adódóan az új törvényt ide is kiterjed, ami megengedi a kínai hatóságoknak, hogy azokat, akik érzésük szerint fenyegeti a kínai hatalmat börtönbe zárjanak.

Az új szabályoknak köszönhetően egyébként, azon internetes cégek munkatársait is börtönbe csukhatják, akik nem szolgáltatnak ki hatósági adatkérést. Ezért a Google, Facebook vagy a Twitter elég nehéz helyzetbe kerül, mivel ilyen esetben például egy USA-ban készült bejegyzés adatait is ki kellene adniuk amit ugye egyébként nem tehetnek meg. Ha pedig nem adják ki akkor akár börtönbe is zárhatják a Hongkongi dolgozóikat.

A TikTok-ra visszatérve, egyébként Kínában eddig sem volt elérhető a szolgáltatásuk. Most annyiban változott a helyzet, hogy a Kínán belüli, de elvileg különálló Hongkongban sem tudják majd használni az alkalmazást a felhasználók.

FORRÁSgizmochina
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.