Tripla kamerával és Infinity O megjelenítővel érkezett a Galaxy M40

Újabb készülékkel bővítette kameralyukas mobiljainak felhozatalát a Samsung, a Galaxy M40-el a középkategóriát célozták meg, csak ezúttal sem a legkedvezőbb áron.


A tegnapi naptól vált elérhetővé a dél-koreai vállalat online webshopjában az idén indított termékcsaládjuk legújabb tagja a Galaxy M40. A széria legfrissebb modellje egy 6,3 hüvelykes 19,5:9-es képarányú és 1080 x 2340 felbontású IPS LCD panellal érkezett, melyben az előlapi modul bal oldalt felül egy kameralyukban kapott helyet. A Galaxy M40 hardverspecifikációit tekintve a középkategóriában helyezkedik el, a számítások elvégzéséért Snapdragon 675 lapka felel, a grafikus gyorsításról pedig egy Adreno 612 GPU  gondoskodik.

A rendszermemóriával azért nem bánt csínján a Samsung, ugyanis ebből a mobil 6 GB-ot kapott, és a tároló mérete is megfelel napjaink elvárásainak, mivel 128 GB-on gazdálkodhatunk, ami ha nem lenne elég, még egy 512 GB-os sd kártyával is bővíthetünk. Ami a kamerákat illeti, a hátlapra három modult kaptunk, ezek közül a fő egység 32 megapixeles, ezt egy 8 megapixeles ultra széles látószögű valamint egy 5 megapixeles mélységszenzor egészíti ki. Az előlapon lévő kamerára sem lehet panasz, mivel az ott elhelyezett 16 megapixeles modul bőven elegendő a szelfik készítéséhez.

A biometrikus azonosító sem maradt ki a Galaxy M40-ből, ezt a hátlapon találjuk, de az előlapi kamera arc alapú azonosításra is képes. Azonban a 3,5 milliméteres jack csatlakozó nem került bele az M40-be. A készülék NFC, Bluetooth 5.0 és Dolby Atmos támogatásokkal is rendelkezik, akkumulátora 3500 mAh-s és USB-C csatlakozón keresztül 15 W-os töltéssel tudjuk táplálni.

A specifikációk és a dizájn alapján elmondhatjuk, hogy az M40 a Kínában már korábban bejelentett Galaxy A60 egy nemzetközi változata, melyet Android 9 Pie rendszerrel és One UI kezelőfelülettel Midnight Blue és Seawater Blue színekben lehet majd megvásárolni. Az értékesítés június 18-tól kezdődik elsőként az online, a külföldi piacokon. Az ára 288 dollár, ami megközelítőleg 82 ezer forintot jelent, a hazai megjelenésről egyelőre még nincs semmi információ.

FORRÁSsamsung
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.