Type-C csatlakozóval jön a következő olcsó iPad

iapd mini

A napokban szivárgások érkeztek a következő generációs olcsó iPad modellről, amiből kiderült, hogy Type-C csatlakozóval lesz felszerelve. Mutatjuk a részleteket ezzel kapcsolatban.

Az amerikai vállalat minden bizonnyal szeptember végén vagy október elején dobhatja majd piacra a következő generációs „olcsó” iPad készülékét, amit minden bizonnyal az iPhone 14 sorozat mellett fognak bemutatni. A legutóbbi szivárgás szerint most egy nagyobb ráncfelvarrást fog kapni a sorozat.

Egyrészt a készülék USB Type-C csatlakozóval lesz felszerelve, csak úgy, mint az előző generációs iPad Pro és iPad Air modellek. Ebben nagyrészt szerepet játszik az is, hogy az Európai Bizottság megszavazta, hogy néhány éven belül már csak USB Type-C csatlakozóval felszerelt modellek jöhetnek.

Ami még újítás lehet, az a kijelző, hiszen állítólag iPad Retina kijelzővel lesz felszerelve, így a felbontása FHD+ lesz. Így méretben is növekedni fog és akkora lesz, mint az iPad Air, 10,2 colról 10,9 colra nő.

Hardveresen is jobb lehet a termék, igaz nem a legerősebb lapkát fogja majd megkapni, hanem az Apple 14 Bionic-ot, ami még az iPhone 12 sorozatban debütált. Árazásról és pontos megjelenésről egyelőre még nem tudunk semmit, de arra számítani lehet, hogy magasabb áron fog nyitni, mint az előd modellek.


Forrás