Új 4nm-es Snapdragon chip érkezhet hamarosan

Az amerikai vállalat a legújabb információk szerint új 4 nm-en gyártott chipet dobhat piacra hamarosan. Mutatjuk, hogy mit tudunk eddig róla.

A Qualcomm az egyik legnagyobb chip gyártó cég, aki idén is már több lapkát dobott piacra, viszont a 4nm-es gyártási folyamaton még csak néhányat. Mivel idén megváltoztatta az elnevezéseit a chipeknek a cég, ezért talán könnyebb őket kategorizálni.

A 8-as kategória mindig a legerősebb termékeket jelzi, ilyen a Snapdragon Gen1 SoC és a Snapdragon 8Gen1+ SoC, ha az idei kínálatot nézzük.

Idén a hetedik generáció is frissült, ugyanis a Snapdragon 7Gen1 SoC is megérkezett, amit egyelőre még nem túl sok okostelefonban láthattunk. Ezekben mind az a közös, ahogyan említettem, hogy 4 nm-es gyártáson készültek.

A napokban megjelent egy új jelentés, amiben azt találjuk, hogy hamarosan a hatos széria is megkapja az első 4nm-en gyártott chipet Snapdragon 6Gen1 SoC néven.

A lapka természetesen 5G képes lesz, akár a 108 MP-es kamerákat is tudja kezelni, kijelző tekintetében pedig maximum FHD+ felbontás és 120 Hz-es kijelző képfrissítés kezelésére lesz képes. Arról egyelőre még nincs hír, hogy mikor válhat hivatalossá a lapka, így, ha megtudunk róla valamit, megírjuk meg nektek.


Forrás