Új csúcsmobilt mutat be jövő héten a Xiaomi

Augusztus 11-én tartja tizedik születésnapját a Xiaomi, ennek okán Lei Jun társalapító tart majd egy beszédet, és a pletykák szerint több terméket is bemutat.

Közülük az egyik a Xiaomi Mi 10 Pro Plus lesz, amit a Google szolgáltatások nélküli Huawei P40 Pro+ kihívójának szánnak. Kínában most a Huawei nagyon erős, de a globális piacon elég gyengén szerepelnek, épp ezért megeshet, hogy szerencséje lesz a Xiaomi-nak a Mi 10 Pro Plus-szal. A mobil egyik ütőkártyája állítólag a villámgyors töltés lehet. Egy tanúsítvány beszerzésekor ugyanis kiderült, hogy a készülék háza kettő darab 2250 milliamperórás akkumulátort rejt. Két telepet általában akkor szoktak használni, ha az adott mobil valamilyen extrém gyors töltéssel rendelkezik. Ilyenkor ugyanis megoszlik a teljesítmény és jóval biztonságosabb és gyorsabb a folyamat, mint egy akkumulátor esetében.

A napokban mutatta be 120W-os töltési megoldását a Xiaomi, elképzelhető tehát, hogy ezzel a technológiával jön majd a telefon, de a pár hónapja demózott 100W-os töltés is szóba jöhet. Bármelyik is legyen a felhasználók mindenképp jól járnak majd vele.

A titokzatos készülék az AnTuTu-nál is futott egy kört, ahol meglehetősen magas pontszámot sikerült bezsebelnie. Az összesítésben 687.000 pontot szerzett, ezzel még a ROG Phone 3-mat is sikerült neki felülmúlni. A rendszerchip természetesen Snapdragon 865+, a többi specifikációról viszont semmit nem tudunk. Valószínűleg kamerában is fejlődik az eszköz a sima Mi 10 Pro-hoz képest és ha már a P40 Pro+ ellen küldik csatába a mobilt, bizonyára a periszkópos teleobjektív sem hiányzik majd a repertoárból.

Ha mindezek mellé egy baráti árcédula társulna garantált lenne a siker. A Mi 10 Pro Plus bemutatója tehát jövő héten kedden várható, alighanem addig fogunk még hallani a készülékről az elkövetkezendő néhány napban.