Új funkcióval bővül a YouTube alkalmazás

ios

A YouTube hivatalosan is megerősítette, hogy iOS-en is világszerte elérhetővé válik a kép a képben funkció. (Picture in Picture)

INLOCK

Az Androidon lévő YouTube felhasználók már jó ideje használják és élvezik minden előnyét a PiP funkciónak, most azonban úgy tűnik, hogy az Andorid Oreo és az iOS felhasználók is végre megkapják ezt az opciót.

A MacRumorsnak adott nyilatkozatában a YouTube megerősítette, hogy a PiP mostantól iPhone-on és iPad-on is elérhető lesz.

youtube

Fontos megjegyezni, hogy Androidon a YouTube Premium nem szükséges a PiP funkcióhoz. Kicsit ellentmondóan, de az információk úgy láttak napvilágot, miszerint ez csak Premium előfizetők számára lesz elérhető. Egyébiránt a vállalat terve az, hogy végül a szolgáltatás az összes iOS felhasználó számára elérhető lesz nem csak a Premium előfizetőknek.

Azt viszont fontos megemlíteni, hogy bizonyos funkciók esetén még mindig szükséges a Prémium előfizetés. Ilyen például az ha a YouTube videó hangját szeretnénk lejátszani a háttérben.

A kép a képben funkció, gyakorlatilag egy mini lejátszóban jeleníti meg a képet, amelyet a különböző applikációkban szabadon tudunk mozgatni. Így egy alkalmazás használata közben is nyugodtan tudjuk folytatni a videók nézését.

Használni és beállítani sem bonyolult.  A videó elindítása után (YouTube-on)  az Android kezdő képernyőjén található „home” gombbal „aktiválható”. Ekkor átvált a lejátszás kép a képben formátumra, így szabadon mozgatható lesz és használható, nézhető más alkalmazás használata közben.

Az eredeti alkalmazáshoz való visszatéréshez elegendő kétszer kattintani a PiP ablakra.