Új Huawei tabletek érkeznek

A Huawei a 2019-es évben mutatta be a Huawei MatePad és MatePad Pro tablet készülékeit. Ezek a készülékek jó áron kínálnak csúcsteljesítményt. Ennek a sorozatnak érkezhet nyáron a folytatása.

Egyes szivárgások alapján a Huawei 2021 június 2-án mutathatja be a Huawei MatePad 2 és Huawei MatePad 2 készülékét. A készülékek június 10-től lesznek elérhetőek Kínában. A készülékek HarmonyOS 2.0-át fognak futtatni várhatóan. Korábbi szivárgások alapján kiderült, hogy egy 12,2 és egy 12.6 colos modell érkezhet. A kijelző az elődnél egy LCD panel volt, míg az új modellben egy 120 Hz-es OLED kijelző kaphat helyet majd. A Pro modellt valószínűleg egy Kirin 9000-es lapkakészlet fogja hajtani. Töltés tekintetében pedig a készülék képes lesz a 40W-os vezetékes és 27W-os vezeték nélküli töltésre. Állítólag 5G-s modell is fog érkezni.

Ez lehet az első olyan táblagép, amin a Huawei saját rendszere futhat. A készülék valószínűleg képes lesz kezelni érintőceruzát is. Hivatalos megjelenési árról és arról, hogy Magyarországra érkezhet-e a táblagép egyelőre nincs hír.

Forrás 1,2