Új királya van a mobilos fotózásnak

Idáig a Huawei P30 Pro és a Galaxy S10 5G birtokolta holtversenyben a DxOMark toplistájának első helyét, mindkét készülék 112 pontot zsebelt be az összesítés során. Ez az eredmény viszont mostantól csak a második helyre elég, mert a Galaxy Note 10 5G jobbnak bizonyult náluk.

A DxOMark csapata az 5G-s modellt vette górcső alá, de a Note 10+ is ugyanazokat a kamerákat kapta, mint az új generációs modemmel szerelt variáns, így gyakorlatilag mindegy melyiket választjuk, a képek és videók minősége azonos. Hasonló a helyzet a specifikációkkal, a kijelző méretével és az akkumulátor kapacitásával is, egyetlen különbség a Note 10+ és a Note 10 5G között, a modem.

A mobil hátlapján lévő négyes 113 pontot szedett össze, de az előlapi modulnál már jóval érezhetőbb volt a különbség, a két készülék között. A kínaiak zászlóshajója anno 89 ponttal zárt, a Samsung újdonsága pedig 99 pontot gyűjtött. A Note 10+ kijelzőjének felső sávjában egy 10 megapixeles, f/2.2-es rekeszértékű dual-pixel autófókuszos egységet találunk, ami a viszonylag alacsony felbontás ellenére kiérdemelte a DxOMark csapatának elismerését.

A hátlapon lévő kamerák felbontásával sem szállt el a Samsung, ez jól tükrözi, hogy nem ez a leglényegesebb tényező. A 12 megapixeles főmodul állítható rekeszértéket kapott, a kamera appon belül manuálisan és automatikusan változtatható a blende, f/1.5 vagy f/2.4 lehet. Mellé kapunk még egy 16 megapixeles ultraszéles látószögű, és egy 12 megapixeles telefotó szenzort, de a TOF kamera is elég alaposan kivette a részét az eredményből. Utóbbinak köszönhetően a készülék sokkal ügyesebben mossa el a hátteret és ez nem csak fotózásnál, hanem videózásnál is használható. Galaxy_Note_10+

A DxOMark csapata a villámgyors autófókuszt, a széles dinamikatartományt és a kiegyensúlyozott bokeh hatást emelte ki, de dicsérték még az alacsony zajszintet és a szép élénk színeket is. Ha felkeltette érdeklődésed a Note 10+ itt olvashatsz róla bővebben.