Új saját gyártású Samsung processzorok érkezhetnek

exynos

A dél-koreai vállalat szinte minden piaci szegmensben jelen van, így a processzor gyártásban is, aminek termékeit elsősorban saját készülékeibe használják fel. Hamarosan új lapkák érkezhetnek a piacra.

A Samsung az egyik legnagyobb processzor gyártó a maga nemében, hiszen a Qualcomm csúcskategóriás chipeket is legtöbbször ők készítik el, de emellett ők gyártják a Google Tensor chipeket is és persze természetesen az Exynos lapkákat, amik nagyon sokszor fordulnak elő Samsung okostelefonokban.

Idén a Samsung Galaxy S22 széria tagjai mellett, a Samsung Galaxy A33, Samsung Galaxy A53 és Samsung Galaxy A04s okostelefonokba is Exynos lapkát szereltek, amik jól teljesítenek és hozzák az elvárt eredményeket.

A következő évben a felállás kicsit megváltozhat, ugyanis a Samsung Galaxy S23 széria tagjaiban leginkább a Snapdragon 8Gen2 SoC lapka foglal majd helyet és csak a középkategóriában találhatunk majd Exynos lapkával felszerelt Samsung okostelefont.

Persze ez nem azt jelenti, hogy nem fog piacra dobni prémium kategóriás lapkát a cég, hiszen valószínűleg ezeket más cégeknek fogják értékesíteni. Viszont a legújabb tanúsítványok szerint szinte biztosan érkezik az Exynos 1330 SoC lapka, ami az Exynos 850 utódja lehet, valamint az Exynos 1380 SoC, ami a Samsung Galaxy A54 és Samsung Galaxy A74 okostelefonokban szerepelhet majd.


Forrás