Új telefonnal bővült a Huawei Nova sorozat

huawei

Úgy tűnik, hogy a kínai márka nem adja fel és újabb készülékeket dob a piacra a vásárlóközönség megtartása miatt. Mutatjuk a részleteket a termékkel kapcsolatban.

crypto50

Mint, ahogy az már kiderült, az előrejelzések beigazolódtak, hiszen a Huawei okostelefon eladásai drasztikusan csökkentek a 2020-as évhez képest, ami nyilván nem jött jól a kínai cégnek, persze a piac szereplői nem panaszkodtak, hiszen így új lehetőségek nyíltak meg számukra, amit ki is használtak sokan.

Ennek ellenére a cég nem adja fel, újabbnál újabb termékeket ad ki. Az idei évben már globálisan is bejelentették a Huawei P50 Pocket hajítható kijelzővel rendelkező okostelefont és a Huawei P50 Pro készüléket is. Úgy tűnik, hogy ezzel nem elégednek meg a cégvezetők és most bemutatták a Huawei Nova Y9a készüléket, amit először Dél-Afrikában kezdenek el forgalmazni 132.000 Ft-os áron. A forrás azt is megjegyzi, hogy hamarosan más régiókban is megjelenhet a termék.

huawei

Hardveresen egy nyolcmagos MediaTek Helio G80-as processzorral van felszerelve, ami mellé 8GB RAM társul 128 GB belső tárhely társaságában. Utóbbi tovább bővíthető Huawei NM kártyával. Szoftveresen alapból Android 10 alapokon futó EMUI 10.1-et kapnak a felhasználók, ami nem mondható a legfrissebb rendszernek. Ahogy azt már megszokhattuk, itt sem állnak rendelkezésre a Google szolgáltatások.

A készülék akkumulátor kapacitása 4300 mAh-es, amit egy 40W-os töltővel lehet feltölteni USB Type-C porton keresztül. Az okostelefon dizájnja nagyon hasonlít a Huawei Nova 8i-re, csupán annyi a különbség, hogy a szelfi kamera felugró megoldással lett megoldva, így a 6,63 colos FHD+ felbontás IPS kijelzőt nem töri meg a kis lyuk. Ennek a kamerának a felbontása 16 MP-es, míg a hátlapon összesen négy lencsét találunk. Egy 64 MP-es főkamerát, egy 8 MP-es ultraszéles látószögű lencsét, egy 2 MP-es makró és egy 2 MP-es mélység szenzort.


Forrás