Új Xiaomi mobil a láthatáron, jön a Mi 9 Lite

A Xiaomi CC9 nemzetközi premierje még várat magára. Korábban azt lehetett hallani, hogy Mi A3 Pro néven érkezik majd a mobil a globális piacra, most viszont úgy tűnik nem ez a név lesz a befutó.

A Google tanúsított Android eszközök listáján felbukkant egy Xiaomi Mi 9 Lite nevű telefon, ami kísértetiesen hasonlít a CC9-re. Mishaal Rahman, az XDA főszerkesztője egy tweet-ben megemlíti, hogy a „pyxis” kódnév is ismerős lehet, pont így hívták a Xiaomi CC9-et is a bemutató előtt, így nyilvánvaló, hogy a Mi 9 Lite ennek a készüléknek egy változata.

A Xiaomi mostanában elég sűrűn ad eltérő nevet a mobiljainak, a Mi 9T és Mi 9T Pro például Kínában Redmi K20 és K20 Pro néven került forgalomba, vagy ott van a Redmi Note 5A, amit Indiában Redmi Y1-ként dobtak piacra. Ezt leszámítva más változás valószínű nem lesz, a specifikációk megegyeznek a CC9-ével. A kijelző tehát egy 6,39 hüvelykes Super AMOLED panel, Full HD felbontással és in-display ujjlenyomat-olvasóval. A megjelenítő felső sávjában egy apró szenzorsziget van, azon található a 32 megapixeles szelfikamera. A hátlapra összesen három modul került, a főkamera 48 megapixeles, ami mellé jár egy 8 megapixeles ultra széles látószögű és egy 2 megapixeles mélységszenzor.Xiaomi Mi CC9

A mobil lelke a nyolcmagos Snapdragon 710 lapka, memóriából 6/64, 6/128 és 8/256 GB-os modellel állnak rendelkezésünkre a CC9 esetében, de elképzelhető, hogy a globális piacra nem hozza el mindhárom variánst a Xiaomi. Az akkumulátor kapacitása 4030 milliamperóra és támogatott a 18W-os vezetékes gyorstöltés. A hátlap lenyűgöző fénymegtörő bevonatot kapott, színek tekintetében fehér, fekete és kék változatok közül választhatunk. A Xiaomi Mi A3 Pro érintetlen Android rendszerrel jött volna, a Mi 9 Lite esetében viszont MIUI 10 kezelőfelülettel kell számolnunk.