Újabb csapás a Huaweinek: két jelentős beszállítóját is elveszítette a cég

huawei-logo-cover

Újabb veszteséget könyvelhet el a Huawei, amit ezúttal is az Amerikai Egyesült Államok kormánya által bevezetett szankcióknak köszönhet.

brave_banner_3_gsmring

Már csak pár nap van hátra abból a szeptember 15-ig szóló engedményből amit az Egyesült Államok kormánya adott az amerikai székhelyű vagy amerikai technológiát használó cégeknek, hogy a Huawei-jel folytassanak kereskedelmi tevékenységet. Azt még egyelőre nem tudni, hogy egyes vállalatok engedélyét meghosszabbítják-e, de most egy újabb fordulóponthoz ért a történet. Első körben a Google szolgáltatásokról kellett lemondania a Huaweinek és felhasználóinak, majd egymást követően sorra jöttek a szankció következményei. Végül eljutottunk odáig, hogy a Huawei saját házon belül megtervezett Kirin processzorait nem tudta senkivel sem legyártatni így kénytelenek lettek másik chip gyártó után nézni. Ezt követően kezdtek el érkezni sorra MediaTek lapkával  szerelt Huawei telefonok.

samsung-display

A szeptember 15-i határidőhöz közeledve két újabb gyártó jelentette be, hogy az USA miatt kénytelenek lesznek abbahagyni kereskedelmi tevékenységüket a kínai céggel. Két dél-koreai vállalatról van szó, melyeknek valószínűleg már nagyon ismerősen csenghet a neve, ezek a Samsung Display és az LG Display. Aki rendelkezik egy kis angol tudással az már tudja, hogy két kijelző beszállítóról van szó. Ugyan mindkettő dél-koreai cég, de a kijelzők gyártása során amerikai technológiát is felhasználnak és ezért csak engedélyhez kötve kereskedhetnek a Huawei-jel.

display-factory

Kiderült az is, hogy a Mate 40 széria megjelenítőit már sikerült beszereznie a Huawei-nek. Ami azt jelenti, hogy valószínűleg nem lesz gond az ellátással. Azonban ezeket a kijelzőket több cég szolgáltatja ezekbe a készülékekbe, így a Mate 40 sorozat BOE, Samsung és LG kijelzőkkel fog debütálni. Akárhogy is nézzük ez egy újabb nagy pofon a Huawei-nek. Bár még így is vannak más beszállítók, akik a Huawei jövőben megjelenítő rendeléseit tudják majd teljesíteni, de most két nagyon fontos gyártót veszítenek el akik mint tudjuk kiváló minőségű kijelzőket gyártottak.