Újabb kínai mobilgyártó lép be az európai piacra

vivo-cover

Bő 11 év után hivatalosan is megérkezik Európába a Vivo mobil márka és egyből több készüléket hoznak a piacra.

Több évvel ezelőtt a Vivo mobiljai arról voltak híresek, hogy nagyon hasonlítottak más márkák csúcskészülékeihez, de mára már eljutott arra a szintre a gyártó, hogy több esetben elsőként rukkol elő innovatív technológiával a felsőkategóriában. A Vivo márkanév egyébként a Realme-hez, a OnePlus-hoz és az Oppo-hoz hasonlóan a BBK csoport tagja, és ezen a csoporton belül is elég rangos helyet foglalnak el. Jelenleg a mobilpiac 7%-a a BBK-é és nagyon úgy néz ki, hogy hamarosan még nagyobb szeletet tudhatnak magukénak ebből a tortából. A vállalat-csoport ugyanis bejelentette, hogy megkezdi készülékeinek forgalmazását Európában is. Első körben az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Lengyelországban, Németországban, Olaszországban és Spanyolországban találkozhatunk hivatalosan Vivo márkajelzéssel ellátott telefonokkal.

vivo_eu

Természetesen portfóliójuk minden modellje nem válik egyből Európában is elérhetővé. Korábban bemutatott telefonokat hoznak a piacra és van ami egy kicsit más néven is érkezik. Jön például a Vivo X50 Pro, körülbelül 300 ezer forintért, csak éppen Vivo X51 5G néven fog forgalomba kerülni, továbbá érkezik még a Vivo Y70 és Y20s is a középkategóriába. Természetesen a belépő szintről sem feledkeznek meg, itt az Y11s-t küldik harcba 5000 mAh-s akkumulátorral, 6,51 hüvelykes HD+ megjelenítővel és Snapdragon 460 processzorral. Bejelentették együttműködésüket az UEFA-val is, így nagy eséllyel labdarúgó bajnokságokon is találkozhatunk majd a márkanévvel. Sőt, azt sem kizárt, hogy a Vivo mobilok kezelőfelülete a FunTouch is változni fog, az európai igények szerint egy kicsit jobban fog majd hasonlítani a gyári Android rendszerre.

MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.