Újabb mobilgyártó húzza le a rolót – mutatjuk melyik telefont ne keresd

Épp a hónap elején lehetett hallani, hogy a BlackBerry abbahagyja a mobilok gyártását, most pedig egy újabb cég került hasonló helyzetbe.


Még csak 2020 második hónapját írjuk, de a BlackBerry után ismét szóba jött egy mobiltelefonokat gyártó cég ami leáll ebben az évben. Valószínűleg az Essential-t itthon nem sokan ismerik. Ettől függetlenül a cég hivatalos honlapjáról tudtunk ide is rendelni első mobiljukból ami Essential PH-1 néven érkezett. Ez az a cég melynek megalapításában szerepet játszott az Android rendszerhez köthető Andy Rubin is. Az Essential PH-1-et még 2017-ben mutatták be és azóta vártuk, hogy előálljanak egy újabb modellel.

project-gem

Annak ellenére, hogy Andy Rubin még tavaly októberben egy Project GEM néven futó különleges telefonról több képet is közzétett, nagyon úgy néz ki, hogy ez már nem fog megérkezni. Legalábbis az Essential logójával biztosan nem. Mivel hivatalosan bejelentették, hogy leállnak és nem fognak több telefont gyártani. Az utolsó frissítés a hónapban érkezik meg a PH-1-re, ezt követően már nem kap biztonsági frissítéseket sem az eszköz. Sőt az Essential tulajok legnagyobb bánatára ügyfélszolgálatukat is megszüntetik. Így akinek bármi kérdése merülne fel a korábban megvásárolt készülékével kapcsolatban annak a Google keresővel vagy egyéb fórumokkal kell beérnie a közeljövőben. Április 30-ig egyébként még él az ügyfélszolgálatuk, addig a support@essential.com e-mail címen lehet felvenni velük a kapcsolatot.

FORRÁSessential
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.