Újabb öt mobilra vált elérhetővé az EMUI 9.1

Villámtempóban halad a Huawei az EMUI 9.1 frissítésekkel, a hét elején jelentették be, hogy tíz készülékre már elérhetővé vált az új verzió, ma pedig újabb öt telefonnal bővült a lista.


Ha kedden lemaradtál volna, érdemes megnézni az akkor közétett listát is, hátha azon rajta van a mobilod. Kínában már lehet frissíteni a felsorolt eszközöket és a HuaweiCentral szerint legkésőbb a jövő hónap végéig globálisan is letölthető lesz az Android 9 Pie alapú EMUI 9.1. Az új rendszer számos újítást hoz, ilyen a GPU Turbo 3.0, az EROFS fájlrendszer vagy a Vlog funkció, ezekről bővebben lentebb olvashatsz.A Huawei a most nyilvánosságra hozott közleményében öt készüléket említettek meg:

  • Huawei Nova 4
  • Huawei Nova 3i
  • Huawei Maimang 7
  • Huawei Enjoy 9 Plus
  • Honor 8X

A felsoroltak közül csak a Honor 8X jelent meg Kínán kívül, de fontos megjegyezni, hogy a Maimang 7 valójában a Mate 20 Lite Kínába szánt változata. Jó eséllyel tehát a Mate 20 széria legkisebb tagja is megkaphatja az EMUI 9.1-et.

A HiCare alkalmazásban érdemes mostantól időnként ránézni, hátha dobja a frissítést a rendszer.

Ha nincs a felsoroltak között a mobilod, nézd meg a korábban közétett listát is, ezen a Huawei minden olyan telefont feltüntetett, amik még a nyáron megkapják az EMUI 9.1-et.

Te megkaptad már az EMUI 9.1-et? Ha igen, jelezd nekünk kommentben!
Közben a színfalak mögött folyik az EMUI 10 fejlesztése is, a hétvégén összeszedtük miket várhatunk az új főverziótól.

Az EMUI 9.1 újdonságai

Egy lépéssel feljebb

Az EMUI 9.1 magával ragadó élményt nyújt az innovatív teljesítmény- és rendszersebesség-fejlesztéseknek köszönhetően, ezzel hozzájárulva az életed könnyebb menedzseléséhez.

Színes egyéniség

Az EMUI 9.1 új színes háttérképeket tartalmaz, amelyek a pillanatnyi szépséget ragadják meg és adják vissza, továbbá az alkalmazásikonok is valósághűbbé váltak.

Nagyobb segesség, Több tárhely

Korábban az F2FS fájlrendszert a flashmemóriára szabták, annak érdekében, hogy javítsák az olvasási és írási teljesítményt a hosszú távú használat esetében. Most, az EROFS segítségével a olvasási sebesség 20% ​​-kal gyorsabbá válik, és a rendszer tárhely extra tárolási kapacítást biztosít akár 1000 képig vagy 500 zeneszámig. Továbbá, a ROM kialakítása kizárja a külső interferenciát a rendszerfájlok biztonságának növelése érdekében.

Játékra fel!

A GPU Turbo 3.0 egy új frissítés ami támogatja a 25 legnépszerűbb játékot, továbbá csökkenti az SoC energiafogyasztást 10% -kal és a rendszer teljesítményének optimalizálását a folyamatos játékélmény érdekében.

Oszd meg egyszerűen a kiemelt videókat!

A HUAWEI Vlog új funkciókkal és effektekkel rendelkezik, amellyel tökéletesen szerkesztheted videóidat, és egy kattintással megoszthatod őket. A Highlight videók automatikusan szerkeszthetők drámai szűrőkkel, továbbá speciális sebességhatások és egyedi háttérzenék használata is lehetséges. A kedvenc videóidat személyes mozialkotássá alakíthatod át.

Mérés a kiterjesztett valósággal

Ha szükséged van egy gyors mérőeszközre bármilyen személyes feladathoz, csak nyisd meg az AR Mérés alkalmazást. A HUAWEI ToF pontosan és azonnal képes mérni a hosszúságot, a szélességet és a mélységet. Az arcfelismerő technológiával egy személy magasságának mérése egyszerű feladat, csak le kell tapogatni tetőtől talpig.

Intelligens megosztás OneHop-pal

A telefonon egyetlen érintéssel küldhetsz képeket, videókat és dokumentumokat a MateBookra másodpercek alatt. Valamint a telefon egyszerű megrázásával vagy megérintésével 60 másodperces videókat készíthetsz a MateBook képernyőjéről, amelyet a telefonra ment. Szintén kijelölhetsz és beilleszthetsz szövegeket a két eszköz között olyan egyszerűen, mintha egy eszközzel dolgoznál.

Huawei Carkey

Az EMUI 9.1 lehetővé teszi, hogy automatikusan kinyisd autódat az NFC segítségével a telefonodon keresztül, akármikor otthon felejtetted a kulcsot. Ráadásul meg is oszthatod ezt a funkciót legfeljebb 5 fővel. Még akkor is kinyithatod az autódat, ha a telefon kikapcsolt állapotban van. Ezenkívül a motort is elindíthatod a telefonod segítségével, ha a telefont a beépített biztosnági dobozba helyezted.

A tökéletes edző társ

Az EMUI 9.1 tökéletes társad lehet edzés során. Csatlakoztasd a telefont a futópadhoz, és figyeld az elégett kalóriák számát, a futási sebességet és az edzés hosszát.13 A telefon algoritmust használ a lépés vibrációjának intelligens mérésére, így könnyebben elérheted a személyes, beállított fitness célokat.

Költözz át egyszerűen

A HUAWEI Phone Clone segítségével egyszerűen és gyorsan áttranszferálhatod a névjegyeid, fényképeidet, videókat és applikációkat az új telefonodra néhány pillanat alatt.