Újabb telefonokon próbálható ki az Android 11 bétája

Egyre több készülékre érkezik meg az Android 11 bétája, első körben a Pixeleken vált elérhetővé a rendszer, amit a OnePlus 8 sorozat majd a Xiaomi Mi 10 és Mi 10 Pro követett.

A Xiaomi a rendszer bemutatója után megígérte, hogy a legfrissebb csúcsmobilok tulajdonosai biztosan kipróbálhatják majd az új főverziót. Akkor Mi 10 és Mi 10 Pro mellett a Poco F2 Pro-t (Kínában Redmi K30 Pro) is megemlítették. A februárban bemutatott Mi 10 sorozatra a napokban be is futott a rendszer bétája, most pedig a Poco F2 Pro-ra is elérhetővé vált.

Ezt persze nem nézhette tétlenül a Xiaomi egyik legnagyobb rivális az Oppo, így a Find X2 és a Find X2 Pro is megkapta a bétát, pontosabban annak egy picit módosított változatát Color OS 7.2 köntösben. A szoftvercsomagok egyébként már a gyártók rendelkezésére állnak, tehát innentől kezdve csak rajtuk múlik melyik eszközök tulajdonosai számára biztosítják a bétát. A Xiaomi például az Oppo-val ellentétben nem törte magát, és vegytiszta formában tette elérhetővé az Android 11-et.

Ennél fogva az Oppo esetében valószínűleg több hibával találkozhatnak a userek, de pont ezeknek a javítása a tesztidőszak célja. Mivel nem végleges verzióról van szó, érdemes többször átgondolni a telepítést. Akadhatnak olyan hibák amik csak később derülnek ki, olyan telefonra, ami napi használatban van nem érdemes bétát tenni.