Újdonságok a Google-től – nyithat az első Google Store

google

A Google az idén nagy változásokat tervez véghez vinni minden téren. Rendszerfejlesztés, saját processzor, egyedi mobiltelefonok. Mutatjuk még mit tervez ezeken felül!

INLOCK

Az amerikai nagyvállalat az idei évben sok újdonsággal készül. A napokban bejelentették, hogy a Samsung-al és a Fitbit-el összefogtak és a Wear OS okosóra rendszert tovább fejlesztik, hogy még jobb élményt nyújtsanak a felhasználóknak.

Emellett saját processzorchip-et fejlesztenek azért, hogy felvegyék a versenyt a nagy rivális Apple-el. Ez azért fontos, mert ha saját chip-eket használnak a készülékekben, jobban tudják majd optimalizálni a rendszert.

Az okostelefonok tekintetében pedig egy új marketingstratégiát alkalmazva nagyobb hangsúlyt fektetnek a 6-os modell reklámozására és tulajdonságainak fejlesztésre. Igazi flagship modellként küldené a harcba az új készülékeket.

pixel 6

Új okosórák piacra dobását is tervezi a cég Pixel Watch néven. Itt a készülék ugyancsak Wear OS okosóra rendszert futtathat majd. Ezt a szériát az Apple Watch ellenfelének szánják.

google watch

A cég már az 1998-as évek óta foglalkozik a technológiai iparral, kisebb-nagyobb jelenléttel.

Nyáron nyithat az első Google Store

A nyáron nyithat ki, az első fizikai Google Store New York-ban. A szivárgás szerint, ez az említett termékek előtt történhet meg, így egyből, ott is árusíthatják majd a készülékeket. A bolt polcain megtalálhatóak lesznek a dedikált termékek, a Fitbit okosórák és a Nest márka okos otthon termékei is. Emellett szakértők állnak majd rendelkezésre a boltba látogatóknak, mind hardveres, mind szoftveres szinten. Emellett persze online rendeléseket is átlehet majd venni a boltban.

Ez egy nagy lehetőség a terjeszkedés tekintetében . Ha bejön az offline Store, akkor több üzletet is nyithat majd a cég világszerte. Persze a COVID 19 időszakában még nem remélhet hatalmas látogatottságot a cég a korlátozások miatt. Egyes források szerint, már a 2018-as év óta tervezi a Google, hogy fizikai boltokat nyissanak meg. Az idei terjeszkedés is kissé furcsa az időzítés tekintetében, viszont erre az idei év, sokkal alkalmasabbnak tűnik, mint a 2020-as.

Forrás