Üzemidőbajnok biztos nem lesz a Samsung új csúcsmobiljából

A Galaxy S20 mobilok mellett szépen jönnek a hírek a Samsung új hajlítható telefonjáról is. A korábban Galaxy Fold 2-ként, majd Galaxy Bloom-ként emlegetett masina úgy tűnik végül Galaxy Z Flip néven jelenik meg, és a legújabb hírek szerint elég szerény akkumulátorral rendelkezik.


Azért a készülék dizájnjából már sejthető volt, hogy üzemidőben nem lesz eleresztve a Z Flip, de legalább így is nagyobb teleppel érkezik, mint a hasonló külsővel megáldott Motorola Razr 2019. Mindkét eszköznek a régi kagylómobilokra emlékeztető dizájnja van, de már a teljes belső részt egy hajlítható kijelző borítja. A Samsung újdonsága állítólag 3300 milliamperórás akkumulátort kap a burkolata alá, ami a Razr 2510 milliamperórás akkuja mellett egész jónak mondható.

Az is a Galaxy Z Flip mellett szól, hogy a másodlagos kijelző mérete jóval kisebb, mint a Razr-nál így kevesebb energiára is van szüksége, és a motorháztető alatt lévő Snapdragon 855 rendszerchip sem eszik sokat a 7 nanométeres gyártástechnológia miatt. Egy napot valószínűleg simán kibír majd a Galaxy Z Flip, és az eddigi hírek szerint valamilyen gyorstöltést is kapunk, így rövid időn belül újra hadra fogható lesz az eszköz. Azt még nem tudni pontosan milyen vastag a mobil, de a kiszivárgott képek alapján már így sem mondható túl karcsúnak, és egy nagyobb teleptől csak még vaskosabb lenne.

A specifikációk tekintetében 6,7 hüvelykes Infinity-O kijelzőre számíthatunk, a szelfikamera a Galaxy S20 és Note 10 mobilokhoz hasonlóan a kijelző felső sávjának közepére, egy kameralyukba kerül. A hátlapon két modul dolgozik, ezek közül az egyik valószínűleg ugyanaz a 108 megapixeles szenzor, amit a Galaxy S20 Ultra is kap, a másik pedig egy teleobjektív lesz. A RAM és a tárhely pontos mérete egyelőre nem ismert. Az viszont már kiderült, hogy a készülékért kb. 250.000 forintnak megfelelő összeget kérnek majd, a bemutató pedig február 11-én, San Franciscoban lesz.