Valaki megpróbált eladni egy OnePlus 9 prototípust az eBay-en

Ha egy be nem jelentett okostelefon prototípusát teszteled, akkor nem célszerű arról információkat szivárogtatni. Ha mégis kiadsz részleteket, akkor ezt nem az eBay-en kellene. Ha mégis úgy döntesz, és el akarod adni mondjuk 3 000 dollárért, akkor nem jó ötlet fotókat feltölteni a termékhez, amelyeken látható a telefon egyedi azonosító száma.

Pontosan ez történt egy OnePlus 9-cel az elmúlt napokban, lehetőséget adva a vásárlóknak arra, hogy megvegyék 2020 egyik legjobb Android-telefonjának utódját – igaz, az esetleges kiskereskedelmi ár jelentős felárával. Az eBay-listát azóta törölték, de archiválva maradt mindenki számára – beleértve a képernyő alján található kódot, amely egyértelműen azonosítja az eszközt. Az ilyen kódok, amelyek mindig a képernyőn jelennek meg a prototípusokon és kiadás előtti eszközökön, egyike azoknak az eszközöknek, amelyekkel a telefongyártók megpróbálják beazonosítani a kiszivárogtatókat, hiszen az ilyen fotókat könnyű visszakövetni a nyilvántartási rendszerben a készüléket kiadó alkalmazottig. Feltehetően bárki, aki megpróbálta eladni ezt a OnePlus 9-et, vélhetően nem volt ennek tudatában, vagy egy lopott telefont hirdetett az eBay-eladó.

A listát az XDA Mishaal Rahman és @Deadman_Android publikálta Twitteren. Rahman feltételezése szerint ugyanaz a termék lehet, amely a közelmúltban más online kiszivárogtatásokban jelent meg, és a hátlapon ideiglenes márkanevet mutat a szokásos OnePlus logó helyett.

MEGOSZTÁS
PR cikkekkel, linképítéssel kapcsolatban keress az info@gsmring.hu e-mail címen.