Várhatóan nem lesz töltő és fülhallgató a Samsung Galaxy S21 dobozában

Arról számolt be a sammobile, hogy a Samsung Galaxy S21 dobozában nem feltétlenül található majd töltő vagy fülhallgató. Ezzel a vállalat az Apple nyomdokaiba lépne, akik a közelmúltban dobták piacra az iPhone 12-t, amelyhez a tartozékok egyike sem tartozik.

Az Apple elmondta, hogy ezt a döntést környezetvédelmi célokból hozta meg, miközben a készülékek árat nem csökkentették. Telefonjaik töltő nélkül sem kerülnek kevesebbe. Ez lehetőséget nyújt a vállalatnak a profit növelésére. Úgy gondolják, hogy a Samsung ma már ugyanazon a stratégián gondolkodik.

Ez ironikus lesz, hiszen a Samsung közösségi média csapata elég szarkasztikus volt, amikor az Apple bejelentette a töltő és fülhallgató eltávolítását a dobozból. Nem lesz meglepő, ha a Samsung végül mégis ezen az úton halad, mert profitabilitás szempontból hatékony megoldásnak bizonyul.

A koreai média arról számol be, hogy a Samsung fontolgatja, hogy a fülhallgatót és a töltőt is kihagyja a Galaxy S21 dobozából. A Samsung már arra készteti az ügyfeleket, hogy külön töltőt vásároljanak, ha azt a 45 W-os töltési sebességet akarják használni, amelyet egyes eszközei támogatnak. Ezeknek a készülékeknek a dobozában 25 W-os töltő található. Arra számíthatunk, hogy ez a helyzet akkor is fennmarad, ha a fülhallgatót eltávolítják.

Nem tudni, hogy a Samsung csökkenti-e a Galaxy S21 árát, ha eltávolítja ezeket a tartozékokat. A vállalat nyilvánvalóan arra törekszik, hogy növelje a töltők egyedi eladásait, és az ügyfeleket a Galaxy Buds vezeték nélküli fülhallgató megvásárlására ösztönözze. Akárhogy is nézzük, ez a megoldás segít a Samsungnak növelni a termékek margóját, még akkor is, ha egyes rajongóknak csalódást okoz.

MEGOSZTÁS
PR cikkekkel, linképítéssel kapcsolatban keress az info@gsmring.hu e-mail címen.