Ventilátor hűtéssel érkezett a 8K képes Nubia Red Magic 3

Nem újdonság a ZTE-től, hogy gamer mobilt dob piacra, a most bemutatott Nubia Red Magic 3 pedig hardveres összetevőit tekintve még annál is jobb lett mint amire eddig számítottunk.


A Nubia Red Magic 3 a tegnapi napon mutatkozott be Kínában, az újdonság egy szenzorsziget mentes 6,65 hüvelykes 1080 x 2340 pixel felbontású Super AMOLED panelt kapott, 90 Hz képfrissítéssel és 240 Hz érintési frissítéssel. Természetesen az eszközben a Qualcomm jelenleg legerősebb rendszerchipjét a Snapdragon 855-öt találjuk, melynek hűtéséről duplán gondoskodott a gyártó, mivel második generációs folyadékhűtést és szabályozható ventilátoros hűtést is kapott. Memóriakiosztás tekintetében több változat is rendelkezésünkre áll, a csúcsmodell 12 GB RAM-ot és 256 GB tárhelyet kapott, amiért átszámítva 185 ezer forintot kell fizetünk. Ezen kívül van még 6/64 GB-os és 8/128 GB-os variáns is, utóbbi egyébként 151.000 forintba kerül, még a legolcsóbb Red Magic 3-ért 137 ezret kell fizetnünk. Tehát a kínai nyitóár a mobil nevéhez hasonlóan igazán varázslatosra sikerült.

A dupla hűtés miatt kénytelen volt a Nubia növelni a telefon méretét, ami egyáltalán nem baj, mivel így egy 5000 mAh-s akkumlátort tudtak beletenni, amit 27W-os gyorstöltéssel táplálhatunk. Az előlapon egy 16 megapixeles kamerával készíthetünk szelfiket, míg a hátlapra egy 48 megapixeles modul került, talán ez az egyetlen dolog a gyengéje a Red Magic 3-nak, de valószínűleg aki játékra használja a mobilját ezen a téren tud majd kompromisszumot kötni az egy modullal. Ami egyébként 8K videók rögzítésére és 1920 fps felskálázott szuperlassításra is képes.

A Red Magic hátlapját megtekintve egyébként rögtön eszünkbe juthat az előző széria, megmaradt a kamera alatt lévő gyémánt alakú ujjlenyomat olvasó és az RGB LED csík is. A készüléken sztereó hangszórók kaptak helyet, illetve a rezgést is testre szabhatjuk, a gyártó szerint 4D-s rezgésre is képes a mobil, persze azt nem árulták el, hogy ez mit is jelent.

Mindent összevetve, nagyon jónak ígérkezik a Red Magic 3, melyhez ezúttal is vehetünk kiegészítőket mellyel jobban megy majd a játék, ilyen például a csatlakoztatható kar is. Bár a korábbiakból kiindulva itthon (hivatalosan) nem biztos, hogy meg lehet majd vásárolni. Ugyan a hátlapon lévő egy kamerával még megbékél az ember, de véleményem szerint nem ártott volna az IP55 védelem helyett legalább egy 67-es.