Vércukorszint ellenőrzésre is jók lesznek az Apple és Samsung okosórák

Hamarosan már nem csak EKG-t, pulzust vagy véroxigénszintet hanem vércukorszintet is mérhetünk az okosórákkal.

Az ET News koreai hírportál szerint az Apple és a Samsung is azon dolgozik, hogy a következő okosóra modelljeik már tudják ellenőrizni a vércukorszintet. A jelentés főként a Samsungra alapoz, mivel dél-koreai vállalat várhatóan három ilyen eszközt is be fog jelenteni az idei évre tervezett második unpacked eseményen, ami valószínűleg az év második felében lesz, ahol a Samsung az új összecsukható telefonjait is be fogja mutatni.

galaxy-watch

Az új funkció optikai érzékelőt fog használni, amely képes lesz kimutatni a vércukorszintet, ami létfontosságú azok számára akik cukorbetegségben szenvednek. A Samsung és a MIT állítólag egy olyan optikai érzékelőt fejlesztett ki ami a Raman spektrométerhez hasonló technológián alapul.

Az Apple és a Samsung is bevezette már a EKG-t korábbi okosóráiba, ehhez akkoriban a kormányok jóváhagyása volt szükséges, mivel mondhatni orvosi eszközről van szó. Valószínűleg ugyan ez lesz a helyzet a vércukorszint mérővel is, így nincs kizárva, hogy miután megjelentek az ilyen eszközök számíthatunk arra, hogy egyes országokban kisebb-nagyobb csúszással lesz majd bevezetve.