Versenyképes áron érkezett a Huawei P30

Csúcsmobilhoz képest olcsóbban, de fejlett kamerarendszerrel mutatkozott be a méreteiben kisebb Huawei P30.


Mint az már korábban is sejthető volt a P széria kisebb tagja, elődjétől eltérően már három hátlapi kamerával érkezett, ezek közül a főkamera 40 megapixeles f/1.8-as rekeszértékkel. Kaptunk egy 8 megapixeles 3x zoomra alkalmas modult, ami f/2.4 apertúrával rendelkezik, illetve van egy 16 megapixeles ultra széles látószögű f/2.2 rekeszértékű kamera is. A fő modul viszont már RGGB helyett RYYB szűrőt használ így még több fény és színinformáció jut be a mobilba. A Huawei a SuperSensing szenzor nevet adta a rendszernek. Ugyan a nagyítás terén nem képes arra a Huawei P30 mint a Pro variáns, de a 3x-os zoom is sok mindenre elég lehet, a mesterséges intelligencia pedig besegít, hogy ha netán használnánk a nagyítás funkciót, akkor is tökéletes képet kapjunk.

A Huawei P30 előlapján egy 6,1 hüvelykes 1080 x 2340 felbontású HDR OLED kijelzőt találunk, melynek felső sávjában egy apró szenzorszigetben van a 32 megapixeles szelfi kamera mindenféle AI funkcióval. Bár már eddig is sejthető volt, de a Huawei P30 is kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasót kapott, a megjelenítő egyébként sík, tehát nincsenek lekerekített szélek mint a Huawei P30 Pro-nál.

A Pro-hoz hasonlóan a P30 is Kirin 980 lapkát kapott Mali G76MP10 grafikus gyorsítóval, azonban csak 6/128 GB-os változatban szerezhető be, jégkristály kék, auróra fekete és éjfekete színekben (itthon). Bár már megszoktuk, hogy nem sűrűn találkozunk vele, de a Huawei P30 kapott jack csatlakozót. A rendszer egyébként Android 9 Pie-ra épülő EMUI 9.1 felület, ami szuper gyorsra sikerült valószínűleg ez köszönhető az EROFS fájlrendszernek is.

Az olcsóbb ár azért hoz némi hátrányt is, le kell mondanunk például a vezeték nélküli töltésről, infraportról, illetve az IP68-as védelemről, ami helyett csak IP53-as por és nedvesség elleni védelem van. Illetve az akkumulátort 40 W helyett csak 22,5 watton tudjuk tölteni, de valószínűleg még így is időn belül feltöltődik a 3650 MAh-s telep. A kínai cégnek egyébként sikerült jól alávágni a konkurenciának a Huawei P30 árával, mivel még a Galaxy S10e-nél is olcsóbb lett az eszköz, szám szerint 230 ezer forintot kell fizetünk érte.

 

forrás: Huawei

MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.