Veszélyben a Takarékbank ügyfelei!

Ha nem szeretnéd, hogy kiberbűnözők áldozata legyél nem árt résen lenni, hiszen a csalók mindig új módszerrel próbálkoznak. Érdemes követni a híreket, mert általában gyorsan fény derül arra, hogy éppen milyen trükkel próbálkoznak a hackerek. 

crypto50

A banki adatok, a kriptotárcák seed szavainak és privát kulcsainak megszerzésére irányuló próbálkozások a hackerek részéről valószínűleg soha nem foknak kimenni a divatból. Szerencsére az ilyen próbálkozások többnyire gyorsan kiderülnek és próbálják figyelmeztetni a felhasználókat a veszélyre.

Az elmúlt időszakban több Takarékbankos ügyfél jelezte, hogy olyan e-mailt kaptak, amiben a csalók a bank nevével és logójával visszaélve próbálnak meg internetbank belépési adatokhoz jutni. A Takarékbank tájékoztatása alapján a Takarék Service csapata nevében küldik az e-maileket és egy új, biztonsági szolgáltatást ajánlanak az ügyfelek részére.

Az üzenetben szereplő hivatkozásra kattintva egy adathalász oldalra jut a látogató, ahol az adatokat megadva az ügyfél gyakorlatilag teljes hozzáférést ad a bankszámlájához.

A Takarékbank ki is adott egy közleményt, amiben ezt írják: soha nem küld netbanki belépésre szolgáló linket e-mailben, és arra kéri ügyfeleit, ne kattintsanak rá ilyen linkre, minden esetben kizárólag a bank hivatalos weboldalán keresztül lépjenek be a Takarék netbankba.

Takarékbank

Hozzánk is eljutott egy ilyen e-mail, érdemes alaposan elolvasni a megfogalmazást, ebből már lehet sejteni, hogy nem pont az a feladó akinek mondja (írja) magát. Ha van hivatkozás az üzenetben és számítógépről nyitjuk meg az e-mailt a böngésző mutatja, hogy milyen oldalra vezet a link, amennyiben az egérrel rámutatunk a hivatkozásra.