Veszélyes email és sms terjed, figyelmeztet a Magyar Posta!

Ismét adathalász sms-t és email-t küldenek ismeretlenek a Magyar Posta nevét felhasználva. Figyelmeztet a magyar vállalat weboldalán és közösségi felületén.

crypto50

A Magyar Posta nevét és logóját használják fel ismeretlen elkövetők, hogy a gyanútlan emberektől. A cég többször is hivatalos közleményt adott ki, de újabb és újabb próbálkozásoknak lehettünk tanúi az ünnepeket követően is.

„A Magyar Posta kizárólag nemzetközi küldemények vámkezelési díjának kiegyenlítése kapcsán küld online vagy sms fizetési értesítést, amelyben minden esetben a www.posta.hu/szolgaltatasok/vam link szerepel.” áll a vállalat hivatalosan közzétett közleményében, amely a weboldalukon is olvasható.

Bankkártya adatokat semmiképpen se adjatok ki. Legyetek elővigyázatosak és óvatosak. Inkább keressétek a vállalatot ha nem vagytok biztos dolgotokban.Kérjük mindig legyetek figyelmesek ha ilyen vagy hasonló témájú email-t vagy sms-t kaptok.

Győződjetek meg arról, hogy a vállalat hivatalos telefonszámáról kaptatok értesítést ami a +3630 344 4987 vagy a @posta.hu végződésű emailcímről származhat. Ha ettől eltérő például @postahu.eu végződésű akkor biztosan adathalász tevékenységgel próbálkoznak.

Amennyiben csomag nyomkövetési kóddal rendelkeztek, azt minden esetben a hivatalos oldalon tegyétek meg. A küldeményazonosítók mezőt kitöltve és néhány további kattintást követően meggyőződhettek csomagotok hollétéről.

forrás