Veszélyes is lehet az iPhone 12 sorozatban lévő Magsafe

Pár hónappal az iPhone 12 széria megjelenését követően kiderült, hogy a telefonba épített Magsafe zavarhatja az orvosi eszközöket.

Az iPhone 12 termékcsaláddal debütált a Magsafe és a Magsafe kiegészítők. Nemes egyszerűséggel ennek lényege, hogy a telefon hátlapjában van egy mágnes amihez tudunk csatlakoztatni különböző tárgyakat. Ilyen például a vezeték nélküli töltő, ami ezentúl ha felemeljük a telefont, a töltő nem fog ott maradni az asztalon és ezáltal nem szakad meg a töltés sem. Valamint tudunk hozzá csatlakoztatni kártya tartót vagy éppen össze tudjuk szedni az asztalra kiszóródott gemkapcsokat. Akárhogy is nézzük meg van a maga előnye és hátránya is ennek a funkciónak, van akinek jól jön, de biztosan lesznek olyan iPhone 12 tulajok is akik soha nem fogják használni.

A napokban az Apple frissítette az iPhone 12 termékcsalád támogatási dokumentumát, melybe belekerült egy új rész is ami a Magsafe-re vonatkozik. Az oldalon látottak szerint a Magsafe zavarhatja az orvosi eszközöket, úgy mint a pacemakerek és a defibrillátorok. Leírták, hogy körülbelül 15 centiméteres távolságban már előfordulhatnak ilyen problémák, de vezeték nélküli töltés esetén ez a távolság duplájára is nőhet.

iphone-12-magsafe-2

Valószínűleg a frissített támogatási dokumentumnak köze van ahhoz, hogy a hónap elején Michigan államban három orvos tesztelte egy beültetendő kardiovaszkuláris defibrillátor és az iPhone 12 közötti kölcsönhatást. Melynek során a defibrillátor “felfüggesztett” üzemmódba lépett.