Vicces pert nyert az Apple a Xiaomi ellen

Az Európai Unió legfelsőbb bíróságának döntése alapján nagyon hasonló a Xiaomi táblagépének neve az Apple tabletjéhez, ezért a kínai cég elbukhat egy igen fontos kérelmet.


Még 2014-ben nyújtott be keresletet a kínai cég arra, hogy szellemi tulajdonosa legyen a Mi Pad védjegynek, vagyis ezt szerették volna bejegyeztetni az EU-ban. Mivel a Xiaomi folyamatosan terjeszkedik és üzleteket kíván nyitni világszerte, ezért valószínűleg fontos lett volna részükre a kérvény jóváhagyása. Az Apple azonban megkérdőjelezte az űrlapot, melyet most a Bíróság Luxemburgban jóvá is hagyott.

Mivel a Xiaomi Mi Pad név nagyon hasonló az Apple iPad megnevezéséhez, ezért a bíróság nem hagyta jóvá a kérvényt. Döntésüket azzal indokolták, hogy a Mi Pad “elején található” m betű “nem elég kiegészítő jelenlétű ahhoz, hogy ellensúlyozza a két megjelölés közötti vizuális és hangzásbeli hasonlóság fokát”. A Xiaomi továbbra is fellebbezhet a döntés ellen. Azért meg kell jegyezni tényleg nagyon egyforma a két megnevezés és egyes országok nyelvein még hasonlóbb a kettő már csak kiejtésre is.