Videón a különbség egy 60 Hz-es és egy 120 Hz-es telefon kijelzője között

galaxy-s20-szeria-cover

Rövid videó mutatja be mi a különbség egy 60 Hz-es képfrissítésű Galaxy S10 és egy 120 Hz-es Galaxy S20 megjelenítője között.


A manapság kereskedelmi forgalomban megtalálható mobiltelefonok többsége még 60 Hz-es kijelzővel rendelkezik. Viszont az elmúlt hónapok során már ennél nagyobb képfrissítéssel ellátott készülékek is megjelentek. Tavaly jöttek az első 90 Hz-es, majd idén már a 120 Hz-es kijelzővel ellátott készülékek. A két képfrissítési ráta közötti különbséget esetenként szabad szemel is láthatjuk. Egyszerűbbre lefordítva a fentieket a 120 Hz-es kijelző azt jelenti, hogy másodpercenként 120-szor frissül a képernyőn látható tartalom. Ennek köszönhetően sokkal folyamatosabb képet kapunk mint a régebbi megjelenítők esetében.

A PhoneArena készített egy videót melyen egy 60 Hz-es képfrissítésre kalibrált Galaxy S10 készüléket rakta egy 120 Hz-es Galaxy S20 mellé. Bár szabad szemmel is észrevehető a különbség a 60 Hz és a 120 Hz között a lassított videón ez még jobban látszik. A képkockákon a 60 Hz-es S10 képernyője sokkal lagolósabbnak tűnik mint az S20 megjelenítője. Azt azért le kell szögezni, hogy az ilyen frissítési ráta fogyasztja rendesen az akkumulátort. Ebből adódóan a Galaxy S20 széria esetében is állítható a képfrissítés gyakorisága. Alapesetben itt is 60 Hz-et kapunk, ezt viszont a beállításokban magasabbra tudjuk állítani.