Videón a márciusban érkező új iPhone

Hivatalos megerősítést idáig nem kaptunk, de nagyon úgy néz ki, hogy idén már tényleg érkezik a régóta várt iPhone SE folytatása.


A legújabb almás mobil neve a pletykák szerint iPhone 9 lesz, állítólag március 31-én tart majd egy event-et a cupertinói vállalat, ekkor ismerkedhetünk majd meg a készülékkel. Az iPhone 9 mellett várható még új iPad és egy új iPod is. Renderképeket már láthattunk az iPhone 9-ről, ezek alapján az iPhone 8 dizájnját örökölheti meg az eszköz, de a motorháztető alatt már a szeptemberben bemutatott 11-es szériában lévő Apple A13-as chipet találjuk.

Most előkerült egy videó az állítólagos iPhone 9-ről, de a dizájn picit más mint amiről eddig hallani lehetett. A picit vastag, szögletes keret alapján rögtön az iPhone 4 vagy az iPhone 5 ugorhat be, az előlap és a hátlap viszont egyértelműen iPhone 8.

Annyiban talán jobb ez a kialakítás a korábban látottaktól, hogy így rögtön megkülönböztethető lenne egymástól az iPhone 8 és az iPhone 9, és így talán valamivel jobban is néz ki.

Az eddigi információk alapján 400 dolláros kezdőáron kínálják majd a mobilt, ez átváltva 124 ezer forint lenne. Ehhez még persze hozzájön a 27 százalékos áfa és máris 150 környékére hízik majd az árcédula, ami már nem is hangzik olyan jól. Pláne ha azt nézzük, hogy a hátlapon csak egy kamerát találunk és a méretből adódóan az akkumulátor sem lesz túl izmos, de hát az iPhone-ok sosem a kiváló ár-érték arányról voltak híresek.