Videón működés közben a Google Pixel 4

A Google ezúttal nem titkolja a Pixel 4 érkezését, korábban egy képet, most pedig egy videót is megosztottak a készülékről.


A keresőóriás Nexus termékcsaládját leváltó Pixel széria idén is újabb készülékekkel fog bővülni. Természetesen várható volt, hogy jön az újabb generáció, de most a Google maga szivárogtat infókat a Pixel 4-et illetően. A napokban egy videót osztottak meg az új funkciókról, jön az érintés nélküli vezérlés és az arc alapú feloldás. Ugyan utóbbit már más gyártók is egy ideje használják, de állítólag az Apple rendszeréhez hasonló 3D-s arc alapú feloldást tudhat majd magáénak a Pixel 4 széria.

pixel-4-sensors

A rendszer elég közel áll a cupertinóiak megoldásához, de nem teljesen ugyanaz. Itt is rengeteg szenzor gondoskodik majd az azonosításról, ami állítólag úgy is fog működni, hogy a telefon egy asztalra van lerakva. A felismeréshez szükséges adatokat pedig egy Titan M nevű chipben tárolja majd a telefon.

A másik funkció az érintés nélküli vezérlés. Ezen a Google már 4 éve dolgozik, Project Soli néven lehetett róla korábban hallani. A lényege, hogy nem kell hozzáérnünk a kijelzőhöz, hanem a kezünkkel legyintve tudunk majd utasításokat adni. Például váltani a zeneszámok között, vagy halkítani a hangerőt, esetleg az ébresztőt kikapcsolni. Az arc alapú feloldáshoz hasonlóan ehhez is több szenzorra van szüksége a telefonnak, ezért egy kicsit vaskosabb felső kávával fog debütálni. A bejelentés dátuma még nem ismert, de ha az előző évek forgatókönyvét követi a Google akkor ősszel érkezhet a Pixel 4 széria