Videón szemlélteti a Samsung az Exynos 1080 legfontosabb jellemzőit

Egy rövid másfél perces videóban mutatja be a Samsung, hogy mit is tud a nemrég bemutatott Exynos 1080 processzora.

A Samsung körülbelül két hete mutatta be az 5 nanométeres EUV FinFET gyártástechnológiára épülő Exynos 1080 chipjét. Az Exynos 1080-nal jelenleg még egyetlen mobilban sem találkozhattunk, és elsőként állítólag a Vivo X60 Pro mobilba fog belekerülni. Az eddigi tesztek alapján (amiket prototípusokon végeztek) elég meggyőző eredményt produkált az 1080 felső középkategóriás lapka létére. Így nem is meglepő, hogy a Samsung közzétett egy promóciós videót, amin az Exynos 1080 legjobb tulajdonságait emelték ki.

Láthatóan a dél-koreai cég nagyon büszke a benne lévő 5G modemre, mivel NR Sub-6 GHz hálózathoz csatlakozva akár 5,1 GB/s letöltési sebességet is képes elérni az a telefon amiben ez a chip van. Továbbá emlékeztetnek arra is minket, hogy a 1080-ban található Cortex-A78 mag “túlmutat a mobil számítástechnikán” és “művészi grafikát hoz létre” a Mali-G78 GPU-nak köszönhetően. Kiemelték azt is, hogy Full HD+ felbontás mellett támogatja a 144 Hz-es képfrissítést és a HDR10+-t. Valamint képes akár 200 megapixeles kamera kezelésére is és 4K Ultra HD videókat is készíthetünk majd vele. Az első Exynos 1080 lapkával érkező készülék, a Vivo X60 Pro érkezésével kapcsolatban sajnos még semmit nem tudunk. Ettől függetlenül már nagyon várjuk a bemutatót, és azt is, hogy mégis mire lesz képes valójában a Exynos 1080.

MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.