Videón tűnt fel a Huawei Nova 9 széria, a hardverspecifikációk is kiszivárogtak

Napokon belül esedékes a Huawei Nova 9 sorozatának bemutatója, de már most feltűnt egy rövid videón mindkét modell és a hardverspecifikációk is kiszivárogtak.

crypto50

A Huawei Nova 9 sorozata szeptember 23-án lesz bemutatva, de már most minden kiszivárgott a sorozat tagjairól. Sőt még egy videón is feltűnt mind a két készülék. Az elsődleges információk alapján az első körben két modellt fogunk kapni, ezek a Nova 9 és Nova 9 Pro lesznek. A napvilágot látott specifikációk alapján a Huawei Nova 9 egy 6,57 hüvelykes Full HD+ felbontású ívelt OLED kijelzőt kap 120 Hz-es frissítési gyakorisággal. A benne lévő processzor a Qualcomm 5G képes Snapdragon 778G rendszerchipje lesz. 8 GB RAM-mal és 128 vagy 256 GB-os tárolóval kerül majd kereskedelmi forgalomba. Akkumulátorának kapacitása 4300 mAh, mellé 66 wattos töltést kapunk. Az eszköz 160 × 73,7 × 7,77 milliméteres dimenziókkal és 175 gramm súllyal fog rendelkezni.

Ami a fotós képességeket illeti, az előlapin 32 megapixeles szelfikamera kacsint vissza ránk. A hátlapra négy modult helyezett a Huawei, melyek közül az elsődleges 50 megapixeles felbontású. Ezen kívül lesz még egy 8 megapixeles ultraszéles látó és kettő darab 2 megapixeles modul. Melyek közül egyik makró a másik mélységérzékelési funkciókat fog ellátni.

A Nova 9 Pro hardveresen teljes mértékben ugyan az lesz mint az alapmodell. Annyi különbség viszont lesz a kettő között, hogy a kijelző itt már 6,72 hüvelykes lesz, de a felbontás és az egyéb specifikációk nem változnak. A Pro esetében az akkumulátor kapacitásán is változtattak, se sajnos negatív irányba 4000 mAh-s telepet kapunk, ami valamivel kisebb mint amit a Nova 9 tudhat magáénak. Cserébe viszont kapunk gyorstöltést, ami 100 wattos lesz. A nagyobb kijelző persze nagyobb méreteket és súlyt jelent, számszerűsítve 163,4 × 74,4 × 7,97 milliméteres lesz a modell, súlya 186 gramm.

Mindkét telefon elsőként Kínában kerül fel a boltok polcaira, valamikor a szeptember 23-án megtartott bemutatót követően. A dobozból HarmonyOS 2.0.1 operációs rendszerrel bonthatják ki a kínai felhasználók.