Villámgyors lesz a Xiaomi féle 100W-os Super Charge Turbo töltés

Kategóriától függetlenül minden mobilnál sarkalatos pont az üzemidő. Ahogy növekednek a készülékek méretei egyre nagyobb akkumulátorok kerülnek beléjük, de az erőforrás igényes hardverek miatt a legtöbb telefon nem bírja 1-2 napnál tovább. Ezért is jó ha van gyorstöltés támogatás is.


Jelenleg a Oppo féle 50W-os SuperVOOC kínálja a leggyorsabb töltési sebességet. A Mate X-nél bemutatott 55W-os SuperCharge ezt is übereli majd, de Huawei hajlítható mobilja még nem került fogalomba. Ha ez még nem lenne elég gyors a Xiaomi rátesz egy lapáttal, a Super Charge Turbo-val.

Ennek a technológiának köszönhetően eszméletlen sebességet kapunk, és akár 17 perc alatt 100 százalékra feltölthetünk egy 4000 mAh-s akkumulátort. A Xiaomi elnöke, Lin Bin egy Weibo posztban adott egy kis ízelítőt is, ha minden igaz a szabvány 100 W-os teljesítményre képes, 20 V feszültség mellett 5 A-es áramerősséggel. Egyik előnye a SuperVOOC-al szemben, hogy nincs annyira bekorlátozva.Az Oppo technológiáját például 4000 milliamperórás akksinál már nem tudnánk bevetni. Az Oppo Reno-val érkezik viszont a VOOC 3.0 ami elvileg 23,8%-kal gyorsabb, mint a jelenlegi generáció. Hivatalosan holnap mutatja be a Xiaomi a Super Charge Turbo-t további részletek akkor várhatóak.

forrás: xiaomi